<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 06, 2021

Nieuwe brug en luchthaventerminal voor Turkse stad Malatya

In de Oost-Anatolische Turkse stad Malatya is zaterdag een nieuwe brug in gebruik genomen, de Tohmabrug. Het 517,5 meter lange infrastructuurproject verbindt Malatya met Sivas.

De brug is uit 12.000 kuub beton en 2.700 ton staal ontstaan en is 16 meter breed en 21 meter hoog. Ook loopt er een spoorlijn naast de autoweg op de brug.

De opening is ceremonieel bijgewoond door de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan. “Niemand kan onze projecten tegenhouden. Ook niet kwaadaardige buitenlandse tegenwerkers en terreurgroepen die constant onze projecten en groei aanvallen.”

Erdoğan: “Ze hebben het nu gemunt op de Çanakkale 1915-brug. Mochten ze plannen hebben tegen de Yusufeli megadam, kan ik alvast vermelden: ook daar komen jullie van een koude kermis thuis. Er zijn nog meer grote projecten op komst om Turkije in de top tien van wereldeconomieën te krijgen.”

Over recente provocaties en illegale protesten in zijn land zei de Turkse president: “Met de wil van Allah bestaat er geen enkele kracht die Turkije kan stoppen.”

Nieuwe luchthaventerminal

Ook is zaterdag het startsein gegeven voor een nieuwe terminal op de luchthaven van Malatya. “Deze strategische stappen behoren tot onze ambities om Turkije een van ’s werelds grootste economieën te maken”, sprak de aanwezig Turkse infrastructuurminister Adil Karaismailoğlu tijdens de ceremonie.

De capaciteit van Malatya Airport stijgt met de nieuwe terminal naar jaarlijks 2,5 miljoen passagiers.

De Tohmabrug:

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-02-2021

Feb 06, 2021
Loading posts...