<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 24, 2018

Prestigefestival Turkije trekt meer dan half miljoen bezoekers

De vierdaagse Teknofest, het eerste luchtvaart- en technologiefestival van Turkije, is meer dan een half miljoen mensen bezocht.

Dat liet het organisatiecomité maandag weten.

Het festival is bedoeld om de snelle technologische vooruitgang van Turkije te promoten en onder aandacht te brengen. De Teknofest is dit jaar georganiseerd door Turkey Technology Team Foundation (T3) en de gemeente Istanbul.

“Meer dan een half miljoen mensen hebben de vierdaagse Teknofest, die in teken stond van nationale technologische vooruitgangsdoelstellingen voor de onafhankelijke, welvarende en krachtige toekomst van Turkije, bezocht”, verklaarde Selçuk Bayraktar, de voorzitter van de T3 Foundation en het brein achter Turkse drones. Hij merkte op dat geavanceerde technologie van een land gerelateerd is aan luchtvaart en ruimte.

Mehmet Fatih Kacir, viceminister van Industrie en Technologie en CEO van T3 Foundation, zei dat de stichting wil dat de inheemse technologische vooruitgang samen met de ruimte, technologie en wetenschap op de voorgrond komt te staan ​​in Turkije. Hij benadrukte het belang van het grootste luchtvaart- en technologiefestival van de Turkse geschiedenis en zei: “We zijn een land dat zich snel aanpast aan innovaties.”

Het festival, dat donderdag van start ging, omvatte luchtshows, technologiecompetities, seminars over baanbrekende technologie en een top over internationaal ondernemerschap, samen met andere activiteiten. De unieke dragrace tussen vliegtuigen, auto’s en een racemotor met daarop voormalig wereldkampioen en parlementariër Kenan Sofuoğlu trok enorm veel aandacht. (FOTO’S + VIDEO)

Als onderdeel van het vierdaagse festival hadden vooraanstaande Turkse defensie- en technologie-instellingen en bedrijven zoals Aselsan, Baykar, IGA, Isbak, Roketsan, TAI, Turkish Airlines, TUBITAK en TURKSAT wedstrijden georganiseerd in twaalf verschillende categorieën. Ruim 750 teams met meer dan 2.000 deelnemers woonden de technologiecompetities bij.

Ook hield de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan een toespraak waarin hij erop hamerde hoe Turkije rond 1920 en 1950 is tegengehouden in de productie van eigen technologie en vliegtuigen. Toen is ook een Turkse vliegtuigfabriek op verdachte wijze opgeblazen en de slachtoffers daarvan tot op de dag van vandaag niet gevonden. (LEES meer)

Het festival vond plaats op de nieuwe luchthaven van Istanbul, de grootste ter wereld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA –ISTANBUL | Gepubliceerd: 24-09-2018

Sep 24, 2018
Loading posts...