<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2022

Tienduizenden naar getroffen winkelstraat Istanbul: ‘Niemand krijgt Turkije klein’

Tienduizenden mensen zijn een dag na de bomaanslag afgestormd naar de drukke winkelstraat Istiklal in Istanbul, waar zondagmiddag zes mensen het leven lieten en 81 gewonden vielen. Zij waren daar om alle slachtoffers te eren. De boodschap was unaniem en duidelijk: niemand krijgt Turkije klein.

De getroffen winkelstraat is inmiddels volgehangen met Turkse vlaggen. Omstanders reageren, net zoals de leider, ministers en functionarissen van Turkije, dat Turken nooit zullen zwichten voor terreur en al helemaal niet nu het land grote successen boekt tegen terreurgroepen, diens sympathisanten en landen die hen steunen, waaronder de VS en Europese landen.

Districtsgouverneur Mustafa Demirelli vertelde aan journalisten dat ze bloemen hebben achtergelaten, zowel ter nagedachtenis aan de slachtoffers als om een ​​bericht te sturen dat “Istiklal terug is naar zijn levendige dagen”.

VS

Dinsdag accepteerde de geliefde Turkse binnenlandminister Süleyman Soylu de condoleance van de Amerikanen niet, omdat de VS terreurgroep YPG, de Syrische PKK, ruim- en openhartig steunt. De vrouwelijke terrorist die zondagmiddag een bom liet ontploffen en binnen tien uur ingepakt en meegenomen werd door de Turkse speciale eenheid, blijkt getraind te zijn in een door de VS geopende ‘academie’ in Syrië. Ook bekende ze in opdracht van de YPG te handelen.

“Wij weten dondersgoed wat hiermee hun boodschap is”, benadrukte de Turkse binnenlandminister in de richting van de VS. “Wij verwerpen de condoleance van de Amerikaanse ambassade. Wij moeten ons bondgenootschap met een staat die de terreurregio Kobani voedt, waaronder financieel, opnieuw ter discussie brengen. Turkije zal ook de nodige harde boodschap uitbrengen.” (LEES meer)

De Turkse minister liet aan de wereld weten dat “Turkije niemands vijand is, geen oog heeft op het land van een ander en nooit verraderlijke acties uitvoert”.

Turkije kondigt vergelding aan en kort na de aanslag zijn in Syrië al vier YPG/PYG-terroristen uitgeschakeld, aldus het Turkse leger. “De nodige straf wordt uitgedeeld aan de verraderlijke lafaards die het hebben gemunt op onschuldige burgers en die zich verstoppen voor Turkse militairen”, aldus een officieel bericht op social media.

De aanslag komt op een moment dat Turkije huizen uitdeelt aan vluchtelingen in Syrië, president Erdoğan vertrekt naar de G20-top in Indonesië, Turkse Staten cruciale stappen zetten, Ankara diplomatieke klappen uitdeelt aan terreursteunende landen en de Turken Irak en Noord-Syrië schoonvegen van door westerse landen gesteunde terreurgroepen, zoals de PYD, YPG, SDF en IS (Daesh).

Westerse steun aan YPG en IS

In Turkije is de westerse steun aan terreurgroepen opnieuw ter sprake. “Alle terreurgroepen ontvangen steun uit de VS en Europa”, aldus de Turkse justitieminister Bekir Bozdağ. De VS heeft de YPG voorzien van tienduizenden vrachtwagenladingen wapens onder het mom van de [valse] strijd tegen IS, wat een internationaal terreurproject van meerdere inlichtingendiensten is om de moslims in een kwaad daglicht te stellen, aldus Bozdağ (LEES meer). YPG beoogt een onafhankelijke staat, waarvan delen van Turkije ook in het vizier zijn. Recent werd ook ontdekt dat de Franse cementgigant Lafarge terreurgroepen in Syrië heeft gesteund, waarvan ook een documentaire is gemaakt. (LEES meer + VIDEO)

Turkse politie

Dinsdag werd ook bekend dat de dader is opgepakt door de Turkse politie voordat ze gedood zou worden door haar opdrachtgevers, terreurgroep YPG/PYD. De terreurgroep was uit om haar na de aanslag te executeren en alle sporen uit te wissen, blijkt uit technisch onderzoek [afluisteroperatie], zei Soylu. “Daaruit is duidelijk geworden dat de terreurgroep de terrorist moest doden, door haar hetzij van een hoog gebouw of in een kanaal te gooien.” (LEES meer)

Door de terrorist levend te vangen was het voor de Turkse veiligheidsdiensten mogelijk om snel achter het bolwerk en veel details te komen, onderstreepte de Turkse binnenlandminister. “Onze instanties hebben voorkomen dat sporen konden worden uitgeveegd.” Naast haar zijn 48 mogelijke handlangers aangehouden. De vrouw blijkt vier maanden geleden Turkije illegaal binnen te zijn gekomen via het Syrische Afrin en werd al die tijd opgevangen door een familie. Ze gaf uiteindelijk toe in opdracht van de YPG te handelen.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-11-2022

Nov 14, 2022
Loading posts...