<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Jan 11, 2018

Turkije bouwt 30 nieuwe stadions: ‘Hazelnoot’ Ordu bijna klaar

De Turkse havenstad Ordu maakt zich op voor de opening van een nieuw stadion, waarvan de ruwbouw voor 95 procent is voltooid.

Dat laat de burgemeester van Ordu weten.

Het stadion wordt gebouwd in de vorm van een hazelnoot, een (export)product waar de regio bekend om staat, en is voor 20.000 toeschouwers.

De nieuwe thuisbasis van Orduspor staat op een oppervlakte van 53.952 vierkante meter. “De bouw startte in mei 2017”, laat burgemeester Enver Yılmaz weten. “We bouwen dag en nacht verder. Het sportcomplex wordt gebouwd volgens FIFA-criteria. De opening staat voor het nieuwe seizoen gepland.”

Megaproject

In 2014 besloot Turkije dertig nieuwe moderne stadions in 26 steden te bouwen, elk met een uniek concept of eigenschap. Kosten van het megaproject dat niemand anders ter wereld ooit heeft gerealiseerd: een miljard euro. (LEES meer)

Het stadion van Sivas is het eerste ecologische stadion van het land. In Trabzon staat het modernste sportcomplex van Turkije. Het stadion van Kocaeli is gebouwd in de vorm van de Turkse zoetigheid pişmaniye. De kleine stad Giresun krijgt ook een modern sportcomplex: de Çotanak. In de Turkse hoofdstad Ankara bouwt men ook een nieuw stadion.

In het buitenland, in Kameroen, wordt ook een Turks stadionproject gerealiseerd. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ORDU | Gepubliceerd: 11-01-2018

Jan 11, 2018
Loading posts...