<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Feb 18, 2018

Turkije deelt Ottomaanse klap uit in Afrin: 1614 uitschakelingen

Het aantal uitgeschakelde PYD/YPG- en Daesh-terroristen in de Syrische regio Afrin is zondag opgelopen tot 1.614.

Dat verklaart het Turkse leger.

De Turkse land- en luchtmacht nemen terreurdoelen flink onder vuur, is gemeld. “Er zijn terreurdoelen gespot op het gebergte Darmik.”

De Turkse legeroperatie Olijftak, die de regio schoonveegt van terroristen en de lokale Syrische bevolking redt van onderdrukking door PYD/YPG, startte op 20 januari.

Ottomaanse klap

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan sprak eerder deze week over de zogeheten Ottomaanse klap “aan vijanden die Turkije aanvallen”.

Die uiting is zondag ook herhaald door de Turkse premier Binali Yıldırım. “Ze vroegen mij recent in Europa wat die Ottomaanse klap inhoudt en wie die zal incasseren. Nou, kijk maar naar (de voormalige) missie Eufraat Schild. Ga eens naar Afrin. Daar kan men zien hoe de Ottomaanse klap wordt uitgedeeld”, zei de Turkse premier.

“Wie het op de eenheid en broederschap in Turkije heeft gemunt, zal een zeer harde Ottomaanse klap krijgen. Nu zijn meer dan 1.600 terroristen uitgeschakeld. We ontrafelen een voor een alle vuile spellen van terreurgroepen. Nu weet de hele wereld dat de PYD/YPG burgers als levende schilden gebruikt en zich heeft vermomd in burgerkleding (VIDEO)”, aldus Yıldırım.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 18-02-2018

Feb 18, 2018
Loading posts...