<< Terug naar home | Sport

Posted by Turkse Media
Aug 25, 2018

Turkije is een voetbalstadion rijker

De Turkse havenstad Ordu maakt zich op voor de opening van een nieuw stadion. Dat zal gebeuren in november.

Dat laat de burgemeester van Ordu weten.

Het stadion voor 20.000 toeschouwers is gebouwd in de vorm van een hazelnoot, een exportproduct waar de regio bekend om staat.

“Als alles zoals gepland gaat, worden de grasmatten in september gelegd en zal de eerste voetbalwedstrijd in november plaatsvinden”, laat burgervader Enver Yılmaz weten.

De tribunes, dak en buitenbekleding van het sportcomplex is al geruime tijd geleden voltooid. “Op dit moment wordt aan de kleine details gewerkt. Het stadion staat op een oppervlakte van 90.000 vierkante meter.”

Onder de tribune aan zeekant bevindt zich een hotel. Het nieuwe complex is een gift van de Turkse president en diens regering, aldus Yılmaz.

Stadionproject Turkije

In 2014 besloot Turkije dertig nieuwe moderne stadions in 26 steden te bouwen, elk met een uniek concept of eigenschap. Kosten van het megaproject dat geen enkel land ter wereld ooit heeft gerealiseerd: een miljard euro. (LEES meer)

Het stadion van Sivas is het eerste ecologische stadion van het land. In Trabzon staat het modernste sportcomplex van Turkije. Het stadion van Kocaeli is gebouwd in de vorm van de Turkse zoetigheid pişmaniye. De kleine stad Giresun krijgt ook een modern sportcomplex: de Çotanak. In de Turkse hoofdstad Ankara bouwt men ook een nieuw stadion.

In het buitenland, in Kameroen, wordt ook een Turks stadionproject gerealiseerd. (LEES meer)

Turkije wil met de unieke stadions ook het EK in 2024 organiseren. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ORDU | Gepubliceerd: 25-08-2018

Aug 25, 2018
Loading posts...