<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 08, 2018

Turkije niet te stoppen: volgend megaprojectplan al in eindfase

Plannen voor een enorme onderwatertunnel met drie verdiepingen om de Aziatische en Europese kanten van Istanbul te verbinden met zowel spoor- als snelwegen, bevinden zich nu in een ‘laatste fase’.

Dat liet de Turkse minister van Transport en Infrastructuur donderdag weten.

“We zullen nieuwe wegen inslaan door drie lagen in één tunnel te bouwen”, zei minister Mehmet Cahit Turhan tijdens het transportcongres van Istanbul.

De 6,5 kilometer lange tunnel, die 110 meter onder de zeespiegel ligt, bevat twee sporen en twee snelwegen. De Turkse minister vertelde dat de megatunnel negen verschillende spoorwegen en metrolijnen gaat verbinden die dagelijks door 6,5 miljoen mensen worden gebruikt.

De tunnel zal ook worden geïntegreerd met twee grote metrolijnen om de nieuwe luchthaven van Istanbul en de zusterluchthaven in de stad, Sabiha Gökçen, te verbinden, zei hij. “Mensen kunnen de (nieuwe) luchthaven van Istanbul vanaf Sabiha Gokcen in minder dan een uur zonder overstap bereiken.”

De tunnel verlicht ook het verkeer op de twee belangrijkste bruggen van Istanbul, de Martelaarsbrug 15 juli en de Fatih Sultan Mehmetbrug, zei Turhan. Hij benadrukte ook dat Turkije in de afgelopen zestien jaar 515 miljard lira (bijna 240 miljard dollar) heeft geïnvesteerd in verbeteringen van de infrastructuur.

Megaprojecten

Het tunnelproject startte in 2015 als een van de megaprojecten van Turkije.

In het kader van andere megaprojecten heeft Turkije een van ‘s werelds langste bruggen, Osmangazi, ‘s werelds grootste luchthaven, Istanbul Airport (FOTO’S), en ‘s werelds breedste brug, Yavuz Sultan Selim (FOTO’S), voltooid. Ook wordt de langste hangbrug ter wereld in Çanakkale gebouwd. (FOTO’S). Het land wil nog een wereldproject realiseren: Kanaal Istanbul. (LEES meer + FOTO’S).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 08-11-2018

Nov 08, 2018
Loading posts...