<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Dec 07, 2022

Turkije onthult opnieuw wandaden Griekenland op zee

Turkije heeft opnieuw een illegale terugdrijving van vluchtelingen door de Griekse autoriteiten waargenomen, liet het Turkse ministerie van Defensie woensdag weten.

“Op 4 december 2022 ontdekte een drone [UAV] van de Turkse marine irreguliere migranten die werden overgebracht naar een opblaasbare boot en door de Griekse kustwacht in het zuiden van de Bozburun in de Egeïsche Zee werden teruggeduwd naar Turkse territoriale wateren”, is verklaard.

De situatie is onmiddellijk gemeld aan de Turkse kustwacht, die de migranten, die door de pushback in gevaar waren gebracht, heeft gered.

Het Turkse ministerie deelde ook beelden van de illegale pushback op zijn Twitter-account.

Mensenrechtengroepen en prominente media hebben vaak bericht over illegale pushbacks en andere schendingen van de mensenrechten door de Griekse autoriteiten. Het is vooral Turkije dat herhaaldelijk de illegale praktijken van Griekenland documenteert, deelt en veroordeelt. Er zijn meldingen dat de Griekse grensautoriteiten vluchtelingen de zee ingooien, uitkleden, met doodgevroren mensen als gevolg (LEES meer + FOTO’S) en dumpen op een onbewoond eiland. (LEES meer + FOTO’S)

In september verdronken zes mensen, waaronder twee baby’s, door de illegale pushbacks van de Grieken (LEES meer). Ook zijn de spullen geroofd van de overgebleven journalisten, is benadrukt.

Turkije heeft alleen al vorig jaar minstens 15.000 zeevluchtelingen gered die door de Grieken illegaal waren geduwd naar Turkse wateren en aan hun lot waren overgelaten. (LEES meer)

EU-boete

In juli dit jaar is Griekenland door de EU ‘beboet’ voor het tot zinken brengen van een vluchtelingenboot in de Egeïsche zee. De geldboete bedroeg 330.000 euro. (LEES meer)

Nederlandse journalist

Eind vorig jaar raakte de Nederlandse journalist Ingeborg Beugel slaags met de Griekse premier Kyriakos Mitsotakis over de illegale pushbacks. Beugel vroeg de Griekse premier, in bijzijn van de toen demissionair premier Mark Rutte, of hij “zou willen ophouden met het ontkennen en liegen over de kwestie”, waarna Mitsotakis tekeer ging tegen de Nederlandse. Kort daarna was ze genoodzaakt om Griekenland, waar ze met haar kinderen woonde, te verlaten nadat ze daarna op straat werd aangevallen. Noch de EU noch Nederland nam het voor de Nederlandse journalist op. (LEES meer + VIDEO)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 07-12-2022

Dec 07, 2022
Loading posts...