<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 20, 2021

Turkije restaureert moskeeën in Syrië

Zowel Turkse overheidsinstellingen als civiele initiatieven zijn op eigen kracht bezig met de opbouw van Noord-Syrische steden.

Het meest recente restauratieproject van de Turken bevindt zich in Afrin. Daar heeft de regionale directie van stichtingen van de gouverneurschap van de Turkse grensstad Hatay recent de Omar ibn al-Chattab Moskee in de Syrische stad volledig hersteld. Ook is het mausoleum van Nebi Huri gerestaureerd.

Regionale directeur van de staatsstichting Ümit Gökhan Çiçek liet afgelopen weekend in een interview weten dat de twee historische gebouwen in maart worden geopend. “We zijn trots op deze restauraties, die in 2019 begonnen. Het lokale volk is ons zeer dankbaar, zeggen ze.”

Recent is ook in de regio een postkantoor van de Turkse postdienst PTT geopend.

Missie Turkije

Noord-Syrië is in de afgelopen jaren door de Turkse Strijdkrachten schoongeveegd van illegale militanten en verboden groepen, die bewust scholen en moskeeën hebben vernietigd. In 2018 konden moslims in de regio weer na een lange tijd eindelijk naar de moskee. (LEES meer + FOTO’S)

Tot nu toe zijn door Turkije 500 Syrische scholen gerestaureerd en gaan 200.000 Syrische kinderen na een lange tijd weer naar school en krijgen ze les van 6.000 leraren. (LEES meer + FOTO’S)

Turkse autoriteiten zorgen, naast de aanleg van nieuwe wegen, ook voor de bouw van nieuwe verpleeghuizen en zorgcentra in de regio. Dagelijks worden zo’n 1.000 Syriërs medisch behandeld in verschillende Noord-Syrische steden en dorpen.

Vorige week werd bekend dat een van de Turkse hulpgroepen, IHH, 14.000 huizen heeft gebouwd in Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

Turkse militairen zijn per januari 2021 nog steeds aanwezig in de regio voor de veiligheid en hulpverlening. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 20-01-2021

Jan 20, 2021
Loading posts...