<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Jan 06, 2021

Turkse militairen delen voedsel en winterkleding uit in Syrië

De Turkse Strijdkrachten hebben in het kader van operatie Peace Spring (Vredesbron) voedsel en winterkleding uitgedeeld aan behoeftige families en kinderen in Noord-Syrië.

Dat maakte het Turkse ministerie van Defensie deze week bekend.

De verspreiding van de hulpgoederen, bestaande uit honderden kledingstukken, voedselpakketten en schoolmateriaal, vond plaats onder coördinatie van de Turkse instantie voor rampen- en noodbeheer (AFAD), verklaarde het ministerie.

Turkije lanceerde op 9 oktober 2019 de antiterreurmissie Vredesbron en heeft het noorden van Syrië en oosten van de rivier de Eufraat veiliggesteld. De eliminatie van de terreurgroepen IS en YPG, de Syrische PKK, was nodig om de grenzen van Turkije te beveiligen, te helpen bij de veilige terugkeer van Syrische vluchtelingen en de territoriale integriteit van Syrië te waarborgen.

Vluchtelingen

Dankzij Turkije zijn inmiddels meer dan 410.000 Syrische vluchtelingen teruggekeerd naar hun eigen land en vertrouwde omgeving. Turkije helpt ook met het herbouwen van Noord-Syrische steden. (LEES meer)

Hulp uit Turkije

Turkse hulporganisaties hebben tot nu toe in totaal minimaal 40.000 vrachtwagenladingen voedsel en hulpgoederen gestuurd naar vluchtelingen in Noord-Syrië (LEES meer) en verzorgen regelmatig 4,5 miljoen ontheemden in dat getroffen land zelf. De hulp wordt ook persoonlijk uitgedeeld door Turkse militairen in de regio.

Deze week werd bekend dat de Turkse Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) in 2020 zo’n 153 miljoen zelfgebakken broodjes heeft uitgedeeld in Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

Ook zijn tot nu toe 500 Syrische scholen gerestaureerd door de Turken en gaan 200.000 Syrische kinderen na een lange tijd weer naar school en krijgen zij les van 6.000 leraren. (LEES meer + FOTO’S)

Turkse autoriteiten zorgen, naast de aanleg van nieuwe wegen, ook voor de bouw van nieuwe verpleeghuizen en zorgcentra in de regio. Dagelijks worden zo’n 1.000 Syriërs medisch behandeld in verschillende Noord-Syrische steden en dorpen.

Eind december schonk de hulpafdeling van de Turkse Diyanet 1.700 huizen aan behoeftige families in Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 06-01-2021

Jan 06, 2021
Loading posts...