<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 04, 2021

Turkije: snel nieuwe moderne huizen voor alle slachtoffers bosbranden

Slachtoffers van de hevige bosbranden in Turkije van wie de huizen verloren zijn, krijgen op dezelfde locatie nieuwe woningen.

Dat benadrukte de Turkse minister van Milieu en Stedenbouw Murat Kurum woensdag tijdens een persconferentie.

In de regio Akseki, Alanya en Manavgat gaat het om 1.071 beschadigde of verwoeste woningen. “De nieuwe huizen zullen in overeenstemming met de lokale architectuur worden gebouwd. De huizen komen op dezelfde locaties. Verbande bosgronden blijven zoals ze zijn en dus zal er daar [grondwettelijk] geen bouw mogelijk zijn en plaatsvinden”, zei Kurum.

De huizen worden gebouwd door het zeer ervaren Turkse staatsbouwagentschap TOKI. “Net zoals eerder gedaan is [na de natuurrampen] in Giresun, Malatya, Elazığ (8.000 woningen, KLIK VOOR FOTO’S), İzmir, Rize en Trabzon, zal dat nu ook snel voor onze Antalya en Marmaris plaatsvinden. Binnen een maand starten de aanbestedingen. De nieuwe huizen moeten er voor de volgende zomer al staan.”

Kurum zei ook dat zijn ministerie langs elke getroffen buurt gaat en in contact is met slachtoffers. Het gehele proces vindt in opdracht en onder controle van president Recep Tayyip Erdoğan plaats, onderstreepte Kurum.

Slachtofferhulp

Een deel van de slachtoffers is opgevangen, liet Kurum weten. Ook zijn snel containerwijken geplaatst. Dagelijks worden maaltijden uitgedeeld aan 14.000 mensen.

912 getroffen families hebben in de eerste instantie in totaal zo’n 1,3 miljoen euro ontvangen. Ook wordt zo’n 5.000 euro per getroffen familie uitgekeerd voor nieuwe meubels en apparatuur.

Dieren

Voor de verloren 344 stallen geldt dat er binnen drie maanden een nieuwe staat. Gewonde dieren worden in totaal door 70 dierenartsen behandeld, aldus de Turkse minister.

Lastercampagne en complot

De leugens van de omstreden Turkse oppositie, handlangers en critici blijken net zo een grote ramp te zijn als de bosbranden in 38 provincies. Meerdere Turkse ministers reageerden maandag geïrriteerd na de opstapeling van valse aantijgingen over de Turkse bluswerkzaamheden. (LEES meer)

Ook blijkt de zogenaamde ‘mondiale hulpcampagne #HelpTurkey’ een complot te zijn, aldus een Britse expert. (LEES meer)

Brandstichters

Dinsdag werd bekend dat ten minste twee brandstichters zijn gearresteerd, in Denizli en in Manavgat. (LEES meer)

Situatie

Turkije heeft per woensdagmiddag 167 van de 183 bosbranden in 38 provincies onder controle. De actieve 16 bosbranden worden met man en macht bestreden. Daarbij zijn 16 blusvliegtuigen, 51 blushelikopters, 9 drones, een onbemande helikopter, 805 bluswagens, 155 werk- en graafmachines en 5.200 brandweerlieden en hulpmedewerkers en ook het leger en zeemacht ingezet.

   

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 04-08-2021

Aug 04, 2021
Loading posts...