<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 14, 2021

Turkije snelst en meest transparant vaccinerend land ter wereld

Turkije heeft op de eerste dag van nationale inenting tegen het coronavirus meer dan 250.000 zorgmedewerkers geprikt. Het voorbereide land heeft een zorgleger van 1,1 miljoen medewerkers en een sterke zorginfrastructuur.

“Ik weet niet of er een ander land is dat op de eerste dag zoveel heeft ingeënt en dit zo volgbaar heeft gemaakt”, reageerde de Turkse gezondheidsminister Fahrettin Koca. “Ik wil benadrukken dat we alles zo transparant mogelijk maken en alles zelfs op provincieniveau rechtstreeks laten willen volgen.”

Vaccinatie is niet verplicht, maar de Turkse minister hoopt dat veel burgers een coronaprik ontvangen. De vaccins in Turkije zijn grotendeels het Chinese SinoVac-prikje en geen mRNA-vaccin. Ook levert BioNTech-Pfizer vaccins aan Turkije, die wel mRNA-vaccins zijn en grootschalig voor het eerst worden ingezet.

Turkse burgers kunnen het vaccinatieproces en alle relevante details via de website van het Turkse ministerie van Volksgezondheid volgen.

Woensdag liet Koca zichzelf inenten met het Chinese vaccin (LEES meer + VIDEO). Een dag later volgde de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan en sleutelfiguren van zijn regeringspartij. (LEES meer + VIDEO)

Capaciteit

De zorgcapaciteit van Turkije is sinds 2003 ongekend toegenomen. Het land opende in 17 jaar tijd 678 nieuwe ziekenhuizen. Vorig jaar was Turkije, ondanks de coronapandemie, 17 nieuwe megaziekenhuizen rijker. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 14-01-2021

Jan 14, 2021
Loading posts...