<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 26, 2016

Turkije niet te stoppen: droom na 100 jaar uitgekomen

Turkije heeft maandag opnieuw een groot project afgevinkt: de Ilgaztunnel tussen de steden Kastamonu en Çankiri. De dubbele tunnel van ruim 5,3 kilometer door de berg Ilgaz laat een droom van 100 jaar uitkomen, melden autoriteiten.

De feestelijke opening van de cruciale tunnel tussen de regio’s Centraal-Azië en Zwarte Zee zal worden bijgewoond door de Turkse president Erdoğan en premier Yildirim.

De tunnel was nodig voor een veiligere reis van weggebruikers, die niet meer in 35 minuten, maar in 8 minuten de berg zullen passeren. Per jaar is dat een tijdwinst van 345.655 uur, waarbij 8,3 miljoen liter brandstof wordt bespaard.

De ingangen van de tunnel zijn gebaseerd op de mond van een haai. “Ze zeiden dat het onmogelijk was om door deze berg te boren. We hebben hierbij gezien of dat onmogelijk was”, meldt het dorpshoofd van het dorpje nabij de nieuwe tunnel.

Ondernemers in de regio melden erg tevreden te zijn met de komst van de tunnel, die de langste snelwegtunnel van Turkije is geworden.

Megaprojecten

Vorige week was het ook feest voor de Turken, toen ging megaproject Euraziëtunnel onder de Bosporus open. Turkije bouwt ook de langste dubbele tunnel van Europa tussen de steden Trabzon en Gümüşhane.

Het land heeft in 2016 meerdere grote projecten voltooid, maar het grootste feest staat gepland voor februari 2018.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 26-12-2016

Dec 26, 2016
Loading posts...