<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Sep 02, 2018

Turkije stuurt speciale tanks naar Syrische grens

Het Turkse leger heeft ter militaire ondersteuning nieuwe gemoderniseerde tanks gestuurd naar de Turks-Syrische grens. De pantservoertuigen bereikten zondag de Turkse grensstad Hatay.

Het gaat om de M60T-tanks, vroeger gekocht uit het buitenland, maar nu volledig gemoderniseerd door het Turkse elektronicabedrijf ASELSAN, is gemeld. De tanks zijn nu doeltreffender beschermd tegen anti-tankbedreigingen en terroristische aanslagen. Ook hebben ze de modernste systemen aan boord en zijn ze gevaarlijker voor de vijand.

Meerdere Turkse automobilisten en burgers stopten bij het zien van de tanks en zwaaiden naar de Turkse militairen en uitten hun respect.

Olijftak

Turkije voert een grootschalige en een ongekend doeltreffende antiterreurmissie uit in Noord-Syrië waarbij tot nu toe tientallen Syrische dorpen en steden zijn ingenomen op terroristen. Het aantal uitgeschakelde terroristen, voornamelijk van de Syrische PKK, bedraagt enkel voor dit jaar meer dan 5.000, is officieel gemeld.

In maart nam het Turkse leger Afrin op een speciale dag in en bouwt de regio en die stad sindsdien op. (LEES meer + FOTO’S)

De komst van het Turkse leger in Afrin heeft veel positiefs losgemaakt bij Syrische Koerden, Arabieren en Turkmenen. (LEES meer + FOTO’S)

Turkije is ook het enige land ter wereld dat een landgevecht voert tegen terreurgroep Daesh (IS). (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – HATAY | Gepubliceerd: 02-09-2018

Sep 02, 2018
Loading posts...