<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 11, 2019

Turkije vraagt verantwoording van de wereld over gecreëerde ellende in Syrië

Niet Turkije moet zich nader verklaren over de antiterreurmissie Vredesbron in Noord-Syrië, maar de wereld. Turkije wacht op antwoord “wie uit Syrië burgers en kinderen doodt in Turkse grenssteden” als grootmachten blijven ontkennen dat de door de VS zwaarbewapende illegale YPG-milities ‘geen terroristen zijn’.

Zo haalde de Turkse minister van Binnenlandse Zaken Süleyman Soylu vrijdag tijdens een speech uit.

Hij reageerde daarmee op onwetende critici die Turkije beschuldigen van allerlei zware aantijgingen over de beoogde veilige zone in Noord-Syrië zodat miljoenen vluchtelingen terug kunnen naar eigen land. Ook irriteert Turkije zich flink aan [westerse] berichtgevingen waarin YPG-terroristen bestempeld worden als ‘Koerden’.

“Het is juist de wereld die Turkije nu antwoord moet geven. Wie vermoordde gisteren de kinderen, waaronder een baby, in de Turkse grensstad Akçakale [YPG]? Wie maakt er nou burgerslachtoffers: Ik richt mijn vraag aan diegenen die veel vraagtekens hebben. Wiens mortiergraten vallen [uit Syrië] in Turkije? Worden die afgeschoten door een leger van een rechtmatig land?”, legde Soylu uit.

Turkije verklaart vaker dat het strijdt tegen een terreurgroep. “Ze blijven maar ontkennen dat het om een terreurgroep gaat. Wie zijn ze dan wel? Wie schoot die raketten af? Was dat een land? Als het niet om militairen van een land gaat, en ook, volgens jullie, het niet om terroristen gaat, zijn die mortiergranaten dan door een normale burgers afgeschoten?”

Het is Turkije dat als enige (rechtmatige) macht een landgevecht voert tegen Daesh (IS), onderstreepte de Turkse minister. “IS en PKK opereren gezamenlijk. Turkije is machtig genoeg beide terreurgroepen in een keer van de kaart te vegen. Moge dat duidelijk zijn. Daar hebben we niemand voor nodig.”

Ook benadrukte Soylu dat dezelfde duistere en vuile machten achter de verschillende terreurgroepen zitten en bevestigde ook hij dat de zogenaamde strijd van terreurgroep YPG tegen Daesh is verzonnen om YPG zo legitimiteit te kunnen geven onder niet-kenners.

Turkije liet eerder ook op officieel niveau weten dat “Daesh een gecreëerd internationaal terreurproject is zodat duistere en vuile machten hun politieke doelen in het Midden-Oosten kunnen bereiken”. (LEES meer)

Ook liet de Turkse regering vaak weten het niet te zullen toestaan dat er een terreurstaat wordt opgericht nabij zijn grenzen. Voor president Recep Tayyip Erdoğan is de maat al langer vol. “Genoeg met dat Daesh-spel van de VS in Syrië. We nemen het heft in eigen hand.” (LEES meer)

Erdoğan zei vrijdagavond in Istanbul dat “landen die de strijd om iets niet rechtstreeks aandurven tegen Turkije, dat via gecreëerde terreurgroepen doen.”

YPG

Bij aanvallen van terreurgroep YPG op Turkse grenssteden zijn deze week 8 burgers omgekomen, waaronder kinderen en een baby van negen maanden oud. 35 mensen raakten gewond. In Turkije is de woede enorm en wordt de totale vernietiging van YPG en handlangers gezworen. Deze week bevrijdde het Turkse leger 14 Syrische dorpen en schakelde het in aanloop naar een veilige zone in de regio 342 terroristen uit.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 11-10-2019

Oct 11, 2019
Loading posts...