<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Jun 19, 2022

Turkije wil zorgcentrum van de wereld worden

Turkije streeft ernaar een mondiaal centrum voor gezondheidsdiensten te worden, zei de president van het land vrijdag.

“We streven ernaar om van Turkije een van de hubs voor gezondheidszorgdiensten wereldwijd te maken. Hopelijk zal het land volgend jaar 1,5 miljoen patiënten bedienen en streeft het naar 10 miljard dollar aan inkomsten uit de wereldwijde gezondheidszorgmarkt”, sprak president Recep Tayyip Erdoğan tijdens de inhuldiging van het Science, Technologies, and Research Center aan de Boğaziçi Universiteit van Istanbul.

Erdoğan benadrukte het belang van de investeringen van het land in de gezondheidszorg: “In het verleden gingen onze burgers naar het buitenland voor hun diagnose en behandeling en nu komen van over de hele wereld miljoenen patiënten naar ons land en besteden miljarden dollars voor hun gezondheidsbehandeling.”

Het is echter niet genoeg om ziekenhuizen te bouwen: “We moeten ook zelf medische apparatuur en systemen kunnen ontwikkelen en produceren.”

De Turkse president liet verder weten dat Turkije zich in de tweede fase van de ontwikkeling van zijn eigen medische apparatuur bevindt.

Ophaalservice

Ambulancevliegtuigen van het Turkse ministerie van Volksgezondheid hebben in 2021 in totaal 154 noodlijdende patiënten uit 53 landen opgehaald voor een [betere] behandeling in Turkije. Uit Nederland was dat, met de eerste maanden van 2022 meegenomen, meer dan 10 keer. (LEES meer)

Er zijn minstens twee gevallen bekend waarbij in Nederland tot dood geschreven patiënten in Turkije deels tot volledig zijn hersteld.

In april is ook een Marokkaanse baby uit Nederland na een noodkreet van de moeder opgehaald door Turkije. (LEES meer + VIDEO)

Coronajaren

Vergeleken met andere landen heeft Turkije succesvolle coronajaren achter de rug als het gaat om zorgcapaciteit en kwaliteit. In 2020 gingen in totaal 17 grote ziekenhuizen open door heel het land. (LEES meer + FOTO’S)

Ook prikte Turkije binnen korte tijd meer dan 122 miljoen keer tegen corona. Dat gebeurde ook middels mobiele vaccinatieteams die op verzoek langs huizen gingen, ook op moeilijk begaanbaar terrein. Ook is het eigen coronavaccin TurkoVac ontwikkeld en gebruikt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 19-06-2022

Jun 19, 2022
Loading posts...