<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 05, 2019

Turks leger deelt hulp uit in bevrijde delen Noord-Syrië

Het Turkse leger blijft humanitaire hulp uitdelen in bevrijde steden in Noord-Syrië. Dit keer was Ras al-Ayn aan de beurt, onlangs gered uit handen van terreurgroep YPG, de Syrische PKK.

Dat verklaarde het Turkse ministerie van Defensie dinsdag.

“De distributie van humanitaire hulp blijft doorgaan aan mensen van Ras al-Ayn die zijn gered van onderdrukking en vervolging van de terroristische organisatie PKK/YPG”, schreef het Turkse ministerie op sociale media.

“Onze strijd is alleen tegen terroristen”, werd aan de boodschap toegevoegd.

Ras al-Ayn is dankzij de succesvolle Turkse missie Vredesbron bevrijd uit de klauwen van terroristen van YPG. De missie is er om Noord-Syrië te elimineren van terroristen en om de grenzen van Turkije te beveiligen, te helpen bij de veilige terugkeer van Syrische vluchtelingen en de territoriale integriteit van Syrië te waarborgen.

Op 22 oktober bereikte Turkije een akkoord met Rusland over een deal van 10 punten om de door westerse landen gesteunde terroristische YPG te dwingen zich terug te trekken uit een geplande terreurvrije zone zodat zo’n twee miljoen Syrische vluchtelingen terug kunnen naar hun land.

In de bevrijde Tell Abyad, ook in het noorden van Syrië, delen Turkse militairen zelfgemaakte brood uit aan de lokale bevolking, die ook medisch worden behandeld. Zo is deze week een kankerpatiënt verplaatst naar een ziekenhuis in Turkije. (LEES meer + FOTO’S)

Het land kampt met enorme [verwachte] desinformatie in het buitenland (LEES meer). De vredesmissie wordt volgens Turkije onterecht een ‘invasie’ of ‘inval’ genoemd. Ook meldt Turkije dat er geen burgerdoden zijn gevallen, in tegenstelling tot wat mediagroepen beweren.

Koerden

Het land stoort zich enorm aan de valse associatie in nieuwsberichten van Koerden met terroristen van YPG. Op officieel niveau wordt die associatie van volhardende niet-kenners en aantijgers ‘vuil en eerloos’ genoemd. (LEES meer)

Turkije vangt zo’n 300.000 Koerden uit Syrië op.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 05-11-2019

Nov 05, 2019
Loading posts...