<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 26, 2021

Turkse drone breekt record en passeert 400.000 vlieguren

Een record voor de Turkse luchtvaart: de succesvolle drone van het land, Bayraktar TB2, heeft de 400.000 vlieguren succesvol gepasseerd.

Dat verklaarde de Turkse fabrikant Baykar vrijdag.

TB2 is daarmee het luchtvaartuig met de meeste vlieguren in Turkije, is benadrukt.

De Turkse drone is een gewild defensieproduct, blijkt uit bestellingen. Baykar heeft in relatief korte tijd al 257 TB2’s geleverd aan 13 landen. EU-land Polen en Kirgizië zijn de volgende klanten.

De inkomsten van Baykar bestonden in 2021 zo’n 80 procent uit buitenlandse bestellingen.

Mondiale aandacht

De Turkse drones worden gezien als een gamechanger. Een Deense krant kopte eerder dat Turkije een dronesupermacht is geworden (LEES meer). Daarna volgde ook de Franse krant Le Monde. (LEES meer)

Het Amerikaanse leger zou vanwege het Turkse succesproduct zijn strategie voor drones en inzet hebben gewijzigd, omdat het “de militaire verhoudingen verandert”. (LEES meer)

Volgens Letland, dat ook interesse toont, heeft Turkije de hoogste R&D-normen ter wereld. (LEES meer)

In China wordt de vader der Turkse drones en Baykar-directeur Selçuk Bayraktar, tevens schoonzoon van de Turkse president, de Steve Jobs van Turkije genoemd. (LEES meer)

Polen vindt Turkije de beste bondgenoot in de regio. (LEES meer)

Eind oktober ging een Canadees defensiebedrijf dat de Turkse drone boycotte en geen dronecamera’s meer leverde, failliet. Overigens schakelde Turkije snel op de eigen camera, die in de tussentijd was ontwikkeld en beter is. (LEES meer)

Megadrone Akıncı

Bayraktar heeft in de tussentijd ook de megadrone Akıncı met een gewicht van 5,5 ton ontwikkeld. Het grote gevaarte kan al een deel van de taken van een straaljager, zoals een F-16, overnemen. Eind augustus kreeg het Turkse leger er meerdere geleverd (LEES meer + FOTO’S)

  

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 26-11-2021

Nov 26, 2021
Loading posts...