<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Feb 16, 2017

Turkse luchtvaart groeit driedubbel zo hard als wereldgemiddelde

De Turkse luchtvaart heeft het in de afgelopen jaren uitmuntend gedaan. Met een gemiddelde groei van jaarlijks minimaal tien procent in tien jaar tijd heeft Turkije het wereldgemiddelde van drie tot vijf procent ver achter zich gelaten.

Dat meldt voorzitter Kürşat Atilgan van de Turkse Vereniging voor Luchtvaart THK.

Atilgan noemt de enorme groei buitengewoon. “Door deze driedubbele groei, elk jaar weer, tien jaar lang, heeft Turkije de hele wereld achter zich gelaten in de luchtvaart”, zegt hij namens de Turkse luchtvaartvereniging.

De voorzitter baseert zijn uitspraken op de enorme groei in het aantal passagiers, vliegvelden en aantal vliegtuigen in Turkije, alsmede de groei van de nationale luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines. Vorig jaar braken de twee luchthavens van Istanbul meerdere records achter elkaar (LEES meer)

Concurrentie

De supergroei van de Turkse luchtvaart wordt ook gemerkt en gevoeld in met name Europa. Na bekendwording dat Turkse luchthavens dubbel zo hard zijn gegroeid als hun Europese concurrenten (LEES meer) en Turkije de grootste luchthaven ter wereld bouwt, is deze ontwikkeling zelfs in Nederland als zorgelijk beschouwd door VNO-NCW (LEES meer) en Schiphol.

Jos Nijhuis, bestuursvoorzitter van Schiphol, reageerde dat “megalomane plannen à la Istanbul niet passen bij de plannen om Schiphol selectief te laten groeien en om een sterke en concurrerende luchthaven te blijven.”

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA | Gepubliceerd: 16-02-2017

Feb 16, 2017
blog comments powered by Disqus
Loading posts...