<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Apr 15, 2018

Turkse militairen delen na Afrin ook brood uit aan Koerden in Jindires (exclusieve fotogalerij)

Het Turkse leger is tijdens de anti-terreurmissie Olijftak in de Noord-Syrische steden Afrin en Jindires gestart met het uitdelen van brood aan de lokale bevolking. Het brood wordt dagelijks door Turkse militairen gebakken en uitgedeeld.

Deze week was na Afrin ook Jindires aan de beurt. Daarmee worden Syrische Koerden, Turkmenen en Arabieren van hun broodbehoefte voorzien. De keuken staat voor een lokale school en is goed voor dagelijks 6.000 broden. Het zijn met name kinderen die het brood komen ophalen, is gemeld.

Ook de bevolking van Jindires is zeer tevreden met de komst van het Turkse leger, laten ze in interviews weten.

“Met de komst van de Turken hebben we het zeer goed: we krijgen voedsel uitgedeeld. Onze wegen worden schoongeveegd van verborgen explosieven. We konden ten tijde van terreurgroepen niets kopen. De wegen waren afgesloten. Alles was duur. Nu is dat opgelost. De mooie tijden keren weer terug, iedereen kan weer aan het werk”, reageert broodophaler Ahmed Mustafa samen met zijn twee kinderen.

De 14-jarige Yusuf Şükür is ondanks zijn leeftijd Turkije enorm dankbaar. “Iedereen is weer blij.”

De brooduitdeelmissie maakt slechts een deel uit van de grootschalige Turkse humanitaire hulp (klik voor FOTO’S) in Noord-Syrië, nu de regio is gezuiverd van terrorisme. Ook gaan dankzij Turkije kinderen weer naar school in Afrin. (FOTO’S)

Olijftak

Operatie Olijftak is nog niet beëindigd. Dieper landinwaarts worden nog steeds terroristen van PYD/YPG uitgeschakeld. Het officieel gemelde ‘geneutraliseerde’ aantal terroristen ligt boven de 4.150.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AFRIN – JINDERES | Gepubliceerd: 15-04-2018

Apr 15, 2018
Loading posts...