<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Mar 21, 2021

Turkse militairen zorgen voor blije gezichten in Syrië

De Turkse Strijdkrachten (TSK) vervolgen hun steunactiviteiten in bevrijde Noord-Syrische gebieden. Behoeftige families worden voorzien van hulpgoederen zoals voedselpakketten en kleding. Dat zorgt met name voor veel blij gezichten bij kinderen.

Dat verklaarde TSK dit weekend in een bericht op sociale media.

De veiligheidszone is zelf door Turkije gecreëerd na drie succesvolle antiterreurmissies in Syrië. Turkse militairen zorgden na veel offers en een zware strijd dat de regio weer stabiel en grotendeels veilig is.

Dat zorgde ook ervoor dat bijna een half miljoen Syrische vluchtelingen weer zijn teruggekeerd naar hun vertrouwde omgeving (LEES meer). Ook zorgen de Turken voor territoriale integriteit zodat in het noorden van Syrië geen nieuwe, door sommige westerse landen gesteunde, (terreur)staat ontstaat. Dat kon alleen omdat Turkije het heft in eigen handen nam en de meeste dreigingen in het gebied elimineerde.

Vorige maand deelden Turkse militairen rolstoelen uit aan het lokale volk in Noord-Syrië.

Vredesmissies

Sinds 2016 heeft Turkije een drietal succesvolle antiterreuroperaties over zijn grens in Noord-Syrië uitgevoerd om de vorming van een terreurcorridor te voorkomen en de vreedzame terugkeer van Syrische vluchtelingen mogelijk te maken. Het gaat om de vredesmissies Eufraatschild (2016), Olijftak (2018) en Vredebron (2019), waarbij duizenden militanten zijn uitgeschakeld en tientallen steden zijn bevrijd.

Hulp uit Turkije

Turkse hulporganisaties hebben tot nu toe in totaal minimaal 40.000 vrachtwagenladingen voedsel en hulpgoederen gestuurd naar vluchtelingen in Noord-Syrië (LEES meer) en verzorgen regelmatig 4,5 miljoen ontheemden in dat getroffen land zelf. De hulp wordt ook persoonlijk uitgedeeld door Turkse militairen in de regio.

Recent werd bekend dat de Turkse Internationale Humanitaire Hulporganisatie (IHH) in 2020 zo’n 153 miljoen zelfgebakken broodjes heeft uitgedeeld in Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

Ook zijn tot nu toe 500 Syrische scholen gerestaureerd door de Turken en gaan 200.000 Syrische kinderen na een lange tijd weer naar school en krijgen zij les van 6.000 leraren. (LEES meer + FOTO’S)

Turkse autoriteiten zorgen, naast de aanleg van nieuwe wegen, ook voor de bouw van nieuwe verpleeghuizen en zorgcentra in de regio. Dagelijks worden zo’n 1.000 Syriërs medisch behandeld in verschillende Noord-Syrische steden en dorpen.

Eind december schonk de hulpafdeling van de Turkse Diyanet 1.700 huizen aan behoeftige families in Noord-Syrië. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA | Gepubliceerd: 21-03-2021

Mar 21, 2021
Loading posts...