<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Oct 21, 2016

VS geeft Turken gelijk: Wereld is Turkije dankbaar

De Amerikaanse minister van Defensie, Ashton Carter, heeft Turkije gelijk gegeven dat het zich inzet voor de eigen veiligheid tegen gevaar uit Irak en Syrië.

Dat zei Carter vrijdag in Ankara.

Turkije voert (buitenlandse) militaire operaties uit om de regio te zuiveren van terroristen. De Amerikaanse minister bedankte Turkije en steunt de maatregelen die het land neemt om zijn grenzen te beschermen. “De wereld is Turkije dankbaar wegens zijn steun aan het Vrije Syrische leger (FSA) [door westerse media ‘Syrische rebellen’ genoemd] die daarmee de Syrische Dabiq van Daesh heeft gered.”

Carter gaf ook aan dat de Verenigde Staten graag ziet dat Turkije meedoet in de strijd tegen Daesh. “We hebben wel meningsverschillen over de manier waarop, maar zijn het in principe, om tegen alle soort terreur te strijden, wel eens met elkaar.”

Rondleiding

De Amerikaanse minister kreeg ook een rondleiding door het Turkse parlement, dat door coupplegers op 15 juli is gebombardeerd. Als reactie daarop had Carter te zeggen dat hij denkt dat Amerikanen de Turkse helden, die tegen de coup hebben gestreden, bewonderen.

Turkije

Zijn collega, de Turkse minister van Defensie Fikri Işık, zei dat Turkije de grootste strijd levert tegen Daesh.

Işık liet Carter ook weten dat ze niet moeten luisteren naar wat terreurgroepen zeggen. “Het is niet voorspelbaar wat deze terreurgroepen, PKK/PYD/YPG, morgen gaan doen.”

Het is inmiddels bekend dat de Verenigde Staten wapens heeft geleverd aan Syrische terreurgroepen, waarvan een deel in handen is gekomen van Daesh. (VIDEO)

De Amerikaanse oud-ambassadeur James Jeffrey gaf net als Turkije ook aan wat deze terreurgroepen daadwerkelijk willen, namelijk het verdrijven van lokale Arabische volkeren uit hun steden. (LEES meer)

Turkse redding

Dankzij Turkije zijn Noord-Syrische steden en dorpen gered van Daesh, waarna duizenden Syriërs terug zijn gekeerd naar hun steden en dorpen. De Syriërs zijn Turkije zeer dankbaar.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA –ANKARA | Gepubliceerd: 21-10-2016

Oct 21, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...