<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Nov 27, 2017

Bereid je voor: Turkije snelst groeiende economie ter wereld

De Turkse minister van Economische Zaken Nihat Zeybekci heeft gezegd dat Turkije dit jaar de snelst groeiende economie ter wereld is.

Dat zei hij tijdens zijn partijcongres in Denizli.

“Vergeet niet om op 11 december naar de televisie te kijken. Dan worden namelijk de groeicijfers van Turkije bekendgemaakt. Laat ik dit alvast melden aan iedereen: we worden de nummer een in de wereld”, sprak de Turkse minister.

Kruistochten

De Turkse minister zei ook dat er een andere vorm van kruistochten gaande is in Turkije. “Tijdens de Slag om Gallipoli (Çanakkale) was bekend wie de vijand was. Nu zijn ze vermomd als bondgenoot of vriend en gooien ze hun (valse) politieke en economische spellen los op ons. Alle dank aan Allah, laat ze maar komen hoe ze willen. Zoals onze president het ook zegt: kom maar op met zijn allen.” (Klik voor VIDEO)

Zeybekci: “Wie zich (vijandig) bezighoudt met Turkije, heeft altijd spijt gekregen. Dat zal ook zo blijven doorgaan. Hoe meer ze op ons afkomen, des ze zien wat er gebeurt (met hun). Zie vorig jaar (couppoging). Turkije was daarna een van de snelst groeiende landen van Europa. Ze bleven ons daarna ook aanvallen. En wat nu? Turkije wordt dit jaar de snelst groeiende economie ter wereld. Hoe meer valstrikken ze opzetten, hoe meer ze ons aanvallen: dit volk maakt daar korte metten mee.”

“Daar had je ze weer, die zeven kredietbeoordelaars met hun [zeer lage] 2,5 procent of 2,8 procent groeiverwachting voor Turkije in het begin van dit jaar. In juni zagen ze dat ze het flink mis hadden: Turkije groeide harder. Eind september besloten ze weer de groeicijfers van Turkije aan te passen. In oktober deden ze dat weer. Begin december gaan ze het weer (moeten) ophogen. Turkije is niet tegen te houden. Voortaan zullen ze het überhaupt niet eens bij kunnen houden of inschatten. Een voor een worden schrijvers en roeptoeters van rampscenario’s ontmaskerd. 2018 wordt zelfs een beter jaar dan 2017.”

Qatar

De Turkse minister is na zijn toespraak afgereisd naar Tahran en heeft daar gemeenschappelijke overeenkomsten getekend met Iran en Qatar. “Ook sluiten we binnenkort met Qatar de grootste vrijhandelsovereenkomst ooit”, aldus Zeybekci.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – DENIZLI | Gepubliceerd: 27-11-2017

Nov 27, 2017
Loading posts...