<< Terug naar home | Economie

Posted by Turkse Media
Dec 04, 2016

Erdogan waarschuwt Turken: economische coup gaande

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan heeft zondag gezegd dat Turkije met een economische coup te maken heeft.

“Ik weet dat iedereen zeer goed op de hoogte is hoe ze onze economie manipuleren nadat de coup op 15 juli is mislukt”, sprak Erdoğan tijdens een prijsuitreiking. “Het is hun niet gelukt met de moordenaars die 40 jaar zijn gehersenspoeld en hun ziel voor een dollar hebben verkocht. Nu proberen ze hun mislukte coup alsnog te laten slagen via manipulatie van de rente, beurs en buitenlandse valuta.”

Erdoğan gaf vrijdag aan dat er een (vuile) spel gaande is en dat Turkije daar snel een einde aan zal maken. “Het zal ze nu ook niet lukken”, zei hij in Ankara tijdens de opening van het grootste autocentrum van Europa.

Rente

De Turkse president gaf zaterdag aan te zullen blijven strijden tegen de rente, die hij een middel noemt waarmee landen worden gekoloniseerd. “Ik zal blijven strijden tegen rente, ook al ben ik daar alleen in”, zei hij waarop Turken massaal op sociale media en op diverse platformen aangeven achter hun president te staan in zijn strijd tegen het systeem die hij meedogenloos en oneerlijk noemt. (LEES meer)

Erdoğan herinnerde iedereen eraan dat geld nu zomaar (schulden) wordt gedrukt en ‘gecreëerd’ door centrale banken [die gewoon bedrijven zijn] zonder dat daar iets tegenover staat zoals vroeger (goud).

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – KAYSERI | Gepubliceerd: 04-12-2016

Dec 04, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...