<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 05, 2021

Bosbrand nabij Turkse kolencentrale geblust

De bosbrand nabij de kolencentrale in het Turkse district Milas in Muğla is geblust. De kolencentrale was eerder uit voorzorg geëvacueerd en ontdaan van schadelijke stoffen.

De hevige blusstrijd duurde ook voort in de nachturen. Een drone schoot donderdag beelden van de redding van de thermische krachtcentrale Kemerköy.

Met name op sociale media werd de indruk gewekt dat de centrale verloren was en er niet werd geblust. Dat bereikte ook internationale media.

Turkse officials waarschuwden eerder al dat negentig procent van alle berichten op sociale media over de heldhaftige Turkse bluswerkzaamheden pertinent onjuist zijn.

Lastercampagne

Ook is Turkije getroffen door een gigantische desinformatie- en lastercampagne. De oppositie heeft een vuurzee van leugens veroorzaakt, waarna Turkse ministers ingrepen. (LEES meer)

Complot

Turkije was ook genoodzaakt te melden dat het geen grootschalige internationale hulp nodig heeft zoals eerder gesteld werd met de ‘hulpcampagne Global Call: Help Turkey’. Volgens een Britse expert gaat het om een complot, geleid uit het buitenland [VS] en door duizenden nepaccounts. (LEES meer)

Schadeherstel

De Turkse regering is al spoedig begonnen met het helen van de wonden. Alle slachtoffers ontvangen binnen een jaar een nieuw huis op kosten van de overheid. Slachtoffers zijn opgevangen en hebben financiële steun ontvangen. (LEES meer)

Brandstichters

Dinsdag werd bekend dat ten minste twee brandstichters zijn gearresteerd, in Denizli en in Manavgat. (LEES meer)

Situatie

Per donderdagochtend zijn 180 van de 192 bosbranden in 40 provincies onder controle.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 05-08-2021

Aug 05, 2021
Loading posts...