<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Nov 07, 2016

Hard: Turkse minister zet Duitse collega in de wacht, hangt daarna telefoon op

De Europese reacties op de arrestaties van terreurverdachten heeft flink op de Turkse zenuwen gewerkt op elk niveau. Zo vinden ook ministers het niet kunnen dat ‘terreurvertegenwoordigers’ veel steun ontvangen uit Europa. Daarnaast is Turkije in een internationale beschuldigingsregen beland zonder dat er is gekeken wat er echt aan de hand is en het land de kans kreeg om uit te leggen wat er is gebeurd.

Nu men in de eerste dagen niet wilde luisteren naar Turkije, duurde het niet lang voordat Turkije met een tegenactie kwam. Op ministerniveau is de Duitse minister van Buitenlandse Zaken, Frank-Walter Steinmeier, tot tweemaal in een telefoongesprek met Turkije aan het lijntje gehouden, waarna de telefoon is opgehangen, meldt de Duitse omroep Deutsche Welle (DW).

Bezoek

Duitse bronnen melden dat de Duitse minister Turkije wil bezoeken, maar na de recente spanningen het land heeft aangegeven dat het een druk programma heeft en data voor een bezoek allemaal niet uitkomen. Daarnaast reageert Ankara nu laat en negatief op de voorstellen voor een nieuwe datum, nadat ook Steinmeier Turkije heeft beschuldigd na arrestaties van terreursteuners.

Turkse reacties

Turkije liet de Europese aantijgingen niet zomaar langs zich voorbijgaan. Zo liet de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan weten zich geen zorgen te maken over de internationale aanval [beschuldigingen] en noemde minister Mevlüt Çavuşoğlu (Buitenlandse Zaken) Europa hypocriet en een hemelse tuin voor terroristen. EU-minister Ömer Çelik liet weten dat Europa niet zo’n hoge toon aansloeg toen Turkije was geraakt door een grootschalige couppoging. De Turkse premier Binali Yildirim zei dat Europa respect moet tonen voor de rechtsstaat en onvolledige en onjuiste informatie over Turkije krijgt.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | Gepubliceerd: 07-11-2016

Nov 07, 2016
blog comments powered by Disqus
Loading posts...