<< Terug naar home | Binnenland

Posted by Turkse Media
Sep 28, 2018

Nederland doet zeer opvallende uitspraak over YPG

Minister Stef Blok van Buitenlandse Zaken heeft verklaard dat de YPG, door westerse media bestempeld als ‘Koerdische strijders’, gelieerd is aan de PKK, aangemerkt als terreurgroep door zowel Turkije, Europa en de VS.

Dat schreef Blok in een schriftelijke verklaring naar aanleiding van Kamervragen over de Nederlandse invloed in Syrië.

Bovendien maakt de YPG, deze week opnieuw bestempeld door een Nederlandse krant als ‘deze Koerden’, zich schuldig aan mensenrechtenschendingen in Syrië.

De antwoorden van Blok kregen veel aandacht in media in Turkije.

Turkije

De ontdekking van Blok is niet nieuw voor Turkije, dat als enige land zeer hard strijdt tegen terreurgroep YPG in Noord-Syrië.

In het afgelopen jaar zijn meer dan 5.000 YPG-terroristen uitgeschakeld in Noord-Syrië en landstukken teruggegeven aan de echte eigenaren, de Syrische bevolking. (LEES meer + FOTO’S)

In maart jaagde Turkije YPG weg uit Afrin en bouwt sinds die dag de Syrische stad op voor de Afrinezen. (LEES meer + FOTO’S)

Ook onthulde Turkije dat het Amerikaanse leger een nieuwe deknaam liet geven aan de SDF, de zogenaamde Syrian Democratic Forces, maar in de realiteit de Syrische PKK is, opererend onder deknamen PYD, YPG en SDF. (VIDEO: ‘Hou zou jij je voelen als je bondgenoten je vijanden bewapenen?’)

Turkije maakte aan de wereld ook veelvuldig kenbaar dat de YPG, “in hun zogenaamde strijd tegen terreurgroep Daesh”, vele omstreden terreurdeals met Daesh hebben gesloten (LEES meer + FOTO’S) en een terreurgroep niet met een andere terreurgroep kan worden bestreden.

“Door de PKK/YPG zijn 400.000 Koerden uit Syrië naar Turkije gevlucht. Deze Koerden kunnen niet terug. De PKK wil net als henzelf marxisten, atheïsten en communisten in de regio zien. Het blijft niet bij Manbij. Na Manbij zullen we ook de overige steden bevrijden van YPG”, aldus de Turkse buitenlandminister Mevlüt Çavuşoğlu in juni. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ROTTERDAM – ANKARA | Gepubliceerd: 28-09-2018

Sep 28, 2018
Loading posts...