<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Jul 29, 2018

Turkse schoonmaak in Afrin in volle gang

De anti-terreurmissie van het Turkse leger in de Syrische stad Afrin is nog steeds in volle gang. Turkse militairen doen er alles aan om de stad, nu daar alle YPG-terroristen uitgeschakeld en weggejaagd zijn, veilig te stellen van vele verborgen explosieven en zware wapens.

Het Turkse leger voert nu operaties uit in nabijgelegen dorpen en blijft wapendepots vinden. Daarbij worden steeds een groot aantal handgranaten, raketwerpers met munitie en andere zware wapens aangetroffen, zo ook deze week. Daarvan zijn foto’s gedeeld.

De Turkse regering bestempelt de anti-terreurmissie officieel als schoonmaak.

Overgave

Deze week gaf een overgebleven YPG-terrorist zich over aan de Turkse veiligheidsdiensten. Dat gebeurde tijdens een operatie bij het dorp Anbarli in de regio Mabatli. Hij wijst gebieden aan waar spullen zijn verstopt die een gevaar vormen voor burgers.

De terrorist verklaarde ook dat terreurgroep YPG, de Syrische PKK, met name jongeren hersenspoelt met valse feiten.  “De YPG doet er alles aan om vrede in de regio te saboteren”, zei hij.

Opbouw

De Syrische stad Afrin wordt nu door de Turken opgebouwd zodat gevluchte Syriërs terug kunnen keren naar hun vertrouwde omgeving, is gemeld. Zo legt een Turkse gemeente asfalt aan in Afrin en renoveert het door YPG-terroristen beschadigde gebouwen (LEES meer + FOTO’S). Turkije deelt ook voedsel uit aan Afrinezen (LEES meer + FOTO’S) en heeft gezondheidscentra geplaatst in de regio. (LEES meer + FOTO’S)

Afrinese kinderen kunnen weer dankzij Turkije naar school, laten Syrische ouders in interviews weten (LEES meer + FOTO’S). De lokale en originele bevolking van Afrin gaf eerder ook aan op de redding van Turkije te wachten. (LEES meer + FOTO’S)

De Turken namen in maart de stad uit handen van de YPG. Dat gebeurde op een zeer speciale dag. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ANKARA – AFRIN | Gepubliceerd: 29-07-2018

Jul 29, 2018
Loading posts...