<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Mar 30, 2019

Turkije opent nieuw commandocentrum voor nieuwe missie in Syrië

De Turkse minister van Defensie Hulusi Akar en stafchef generaal Yaşar Güler hebben zaterdag een militair centrum in de zuidoostelijke provincie Şanlıurfa geïnspecteerd dat de mogelijke militaire antiterreuroperatie tegen terroristen ten oosten van de rivier de Eufraat in Syrië gaat leiden.

Tijdens de inhuldigingsceremonie zei Akar dat Turkije blijft jagen op terroristen in de regio nabij Turkse grenzen. Zaterdag is ook een nieuwe luchtoperatie gelanceerd in Noord-Irak.

Akar liet ook weten dat drie dagen geleden tijdens andere missies PKK-kopstukken zware verliezen hebben geleden. “Dit zal zo doorgaan, niemand mag daar aan twijfelen.”

De Turkse minister zei dat de plannen van Turkije en de voorbereidingen voor een mogelijke operatie ten oosten van de Eufraat in Syrië zijn voltooid.

Turkije heeft benadrukt dat het de vorming van een terroristische corridor aan de zuidgrens met Syrië niet zal toestaan ​​en heeft daartoe een derde grootschalige antiterreurmissie ten oosten van de Eufraat in Syrië beloofd.

Redding Syrië

De verwachte operatie zal voglen op twee andere succesvolle Turkse terrorismebestrijdingsoperaties in Syrië sinds 2016, Operatie Eufraat Schuld en Missie Olijftak. Daarbij zijn binnen korte tijd meer dan 5.000 terroristen van zowel Daesh als YPG uitgeschakeld. Daarnaast bouwt Turkije de door Daesh- en YPG-terreur getroffen Noord-Syrische steden weer op en beschermt zo’n 1,5 miljoen Syriërs in die regio. (LEES meer + FOTO’S)

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan benadrukte in januari dat miljoenen Syriërs terug kunnen naar hun thuisland nadat de regio is schoongeveegd van terreurgroepen. (LEES meer)

De Amerikaanse president Donald Trump dreigde in januari met “een economische vernietiging” van Turkije als het land de bondgenoot van de VS, terreurgroep YPG, van de kaart veegt. (LEES meer)

YPG blijft de Syrische tak van terreurbeweging PKK die Syrische Koerden verjaagd uit Syrië, verklaarde Turkije, dat op eigen kracht ruim 350.000 Syrische Koerden opvangt. Volgens Turkije speelt de VS een groot en vuil Daesh-spel in Syrië. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ŞANLIURFA | Gepubliceerd: 30-03-2019

Mar 30, 2019
Loading posts...