<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Oct 04, 2018

Turkije tegen VS: Stop met steunen van terroristen

De Turkse minister Hulusi Akar heeft donderdag tijdens de NAVO-vergadering van defensieministers nogmaals duidelijk gemaakt dat Turkije niet toestaat dat er een terreurstaat komt in Noord-Syrië.

Terreurgroep YPG, de Syrische PKK, krijgt volgens de Turkse regering namelijk gigantisch veel, duizenden vrachtwagens en vrachtvliegtuigladingen vol, wapensteun van de VS. De YPG onderdrukt de lokale Arabische en Turkmeense bevolking en doet aan ideologische en etnische zuivering om zo een terreurstaat op te richten. (LEES meer)

Turkije doet er alles aan om vrede te brengen in de regio, benadrukte Akar, de voormalige stafchef van de Turkse strijdkrachten. “Turkije respecteert de territoriale integriteit van Syrië. Turkije zal niet toestaan dat er een terreurcorridor ontstaat, al helemaal niet naast zijn landsgrenzen.”

Ook heeft Akar nogmaals de ongenoegen van Turkije laten weten over de Amerikaanse steun aan terreurgroepen in Syrië, is gemeld. “Er komt snel een einde aan de aanwezigheid van de PYD/YPG/PKK in Manbij. Het (gevluchte) volk van Manbij zal dan terug kunnen keren naar hun stad.”

De Turkse defensieminister gaf in zijn laatste waarschuwing aan dat de uitgedeelde (Amerikaanse) wapens aan de YPG ingezameld moeten worden en het bestuur van Manbij terug moet naar het volk. Dat maakte Turkije recent waar in meerdere Noord-Syrische steden, zoals Jarablus en Afrin. (LEES meer + FOTO’S)

In Manbij wordt YPG bijgestaan door Amerikaanse militairen. Turkije eist het vertrek van terroristen en gaf dinsdag aan dat “de tijd is gekomen om Manbij terug te geven aan het volk”. (LEES meer)

De VS belooft al jaren aan Turkije dat de terroristen in Noord-Syrië zullen vertrekken. (LEES meer)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BRUSSEL | Gepubliceerd: 04-10-2018

Oct 04, 2018
Loading posts...