<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Turkse Media
Nov 14, 2016

Hongarije: Europa, gedraag je tegenover Turkije

Hongarije is van mening dat Europa een lagere toon moet aanslaan tegen Turkije. Daarnaast moet Europa letten op zijn reageergedrag.

Dat liet de Hongaarse minister Peter Szijjarto (Buitenlandse Zaken) maandag weten tijdens een vergadering met zijn Europese collega’s.

“De Europese Unie moet gepaster reageren op Turkije. De veiligheid van Europa hangt af van de stabiliteit van Turkije”, voegde Szijjarto eraan toe.

De Hongaarse minister gaf aan dat met de vluchtelingendeal Europa zijn toekomst en veiligheid aan Ankara heeft afgegeven. “Als de deal niet meer doorgaat, zal Europa met grote problemen te maken krijgen. Hongarije is van mening dat Europa moet uitkijken hoe het ‘kritisch’ reageert op Turkije. Immers, de veiligheid van Europa hangt af van Turkije”, aldus Szijjarto.

Reacties

De Hongaarse reactie kwam maandag samen met een Engelse variant. De reacties komen na woedende Turkse antwoorden op de Europese rode lijn (LEES meer) en dreigementen (LEES meer).

Zo werd ook Luxemburg, dat Turkije bedreigde met sancties en vergeleek met donkere periodes, de grond in geboord (LEES meer) en viel de Europese Unie door de mand na een lesje van de Turkse woordvoerder Ibrahim Kalin. (LEES meer)

De Turkse vicepremier herinnerde Europa eraan dat men niet moet vergeten dat de veiligheid van Europa afhankelijk is van Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BUDAPEST | Gepubliceerd: 14-11-2016

Nov 14, 2016
Loading posts...