<< Terug naar home | Algemeen

Posted by Ak Ajans Nederland
Nov 14, 2016

Hongarije: Europa, gedraag je tegenover Turkije

Hongarije is van mening dat Europa een lagere toon moet aanslaan tegen Turkije. Daarnaast moet Europa letten op zijn reageergedrag.

Dat liet de Hongaarse minister Peter Szijjarto (Buitenlandse Zaken) maandag weten tijdens een vergadering met zijn Europese collega’s.

“De Europese Unie moet gepaster reageren op Turkije. De veiligheid van Europa hangt af van de stabiliteit van Turkije”, voegde Szijjarto eraan toe.

De Hongaarse minister gaf aan dat met de vluchtelingendeal Europa zijn toekomst en veiligheid aan Ankara heeft afgegeven. “Als de deal niet meer doorgaat, zal Europa met grote problemen te maken krijgen. Hongarije is van mening dat Europa moet uitkijken hoe het ‘kritisch’ reageert op Turkije. Immers, de veiligheid van Europa hangt af van Turkije”, aldus Szijjarto.

Reacties

De Hongaarse reactie kwam maandag samen met een Engelse variant. De reacties komen na woedende Turkse antwoorden op de Europese rode lijn (LEES meer) en dreigementen (LEES meer).

Zo werd ook Luxemburg, dat Turkije bedreigde met sancties en vergeleek met donkere periodes, de grond in geboord (LEES meer) en viel de Europese Unie door de mand na een lesje van de Turkse woordvoerder Ibrahim Kalin. (LEES meer)

De Turkse vicepremier herinnerde Europa eraan dat men niet moet vergeten dat de veiligheid van Europa afhankelijk is van Turkije.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – BUDAPEST | Gepubliceerd: 14-11-2016

Nov 14, 2016
 • Hakan Orbay

  Ammun je mgarba grafkop phfoto

 • Ozturk

  Goed gesproken van deze Hongaarse minister. Hij is 1 van de weinigen die snapt hoe de wereld in elkaar zit. In plaats van op de West-Europese hautaine manier misplaatste arrogantie ten toon te spreiden richting Turkije, heeft deze minister een realistisch beeld van de verantwoordelijkheden van en bedreigingen voor de EU.
  Met hem zijn er gelukkig wel steeds meer vooraanstaande hoogwaardigheidsbekleders binnen de EU, zoals buitenlandminister Boris Johnson van de UK, die inzien dat de denigrerende strategie richting landen met een afwijkende mening uiteindelijk een averechts resultaat oplevert.

  Nog los van wat de hoogwaardigheidsbekleders ervan vinden, het is simpelweg een gegeven dat steeds meer kiezers in steeds meer landen in de wereld een rechtser beleid voorstaan. Dat zagen we al in Turkije, maar ook in Rusland. Omdat de politiek van deze landen economisch gezien toch vruchten afwerpt zien veel kiezers in Europa hier toch ook de voordelen van.
  Men is het linkse softe pappen en nat houden met een stagnerende economie als gevolg zo langzamerhand wel zat. Men kijkt naar landen als Turkije en Rusland, en men ziet dat ondanks alle sancties, boycots en buitensluitingen deze landen toch veel betere resultaten behalen voor hun bevolking dan de vastgelopen west-Europese linkse politiek. Hongarije, Tsjechië en sinds vandaag ook Bulgarije en de niet-EU landen Servië en Montenegro staan steeds minder afwijzend tegenover Rusland. En niet te vergeten de nieuw gekozen president van de VS, die ook een meer pro-Rusland en pro-Turkse koers wil varen.

  Langzamerhand wordt het failliet van de arrogante linkse West-Europese politiek zichtbaar.
  Ik ben er alleen maar blij mee. Het is een bewijs dat onze president Erdogan er al die tijd toch niet ver naast heeft gezeten en de juiste keuze heeft gemaakt door de ruzie met Rusland snel weer bij te leggen.

 • henk

  Het taalgebruik wat hier aan Szijiarto word toegekend is nogal ondiplomatiek. Ik weet wel zeker dat het uit de context getrokken is voor de goed-nieuws show.

 • yasar baskale

  moet jij me eens vertellen in welke europese landen een linkse regering is. buiten frankrijk allemaal rechts . de volgende ronde verkiezingen belooft nog beters met faschistisen aan de macht.

 • Sobieski

  Lachen wel, diezelfde Hongaren hebben er voor gezorgd dat de Balkan route voor migranten uit Pakistan, Afghanistan en Turkije en vluchtelingen uit Syrië op slot zit, waardoor de onderhandelings positie van Turkije versus de EU, dramatisch is verslechterd. We horen nu al een tijdje dreigende taal uit Ankara indien de Turken niet visa-vrij mogen reizen in het door Turkije bewonderde en beschaafde West_Europa, maar veel woorden en nul daden. Hadden de Turken niet October als deadline genoemd? Wat een pret!

 • Ozturk

  Heer Sobiesiki,

  Oktober was inderdaad als deadline gesteld. Echter, in tegenstelling tot wat u meent over Turken, ziet u nu dat wij geen mensen (vluchtelingen) inzetten om onze eisen kracht bij te zetten. Dat de leugenachtige EU zich niet aan haar woord houdt zoals bijna altijd zegt meer over de EU dan over Turkije.

  Wees niet bang, die boemerang komt op enig moment terug bij de de EU. Op een gepast moment.

  U als neo-nazi heeft dan wel erg veel pret dat er geen vluchtelingen – die u zo intens haat en niet op uw grondgebied wilt hebben om hen te helpen terwijl zij voor hun leven op de vlucht zijn door bommen en granaten – Europa binnen komen, maar voor Turkije is dat geen probleem. Wij helpen hen graag, dus voor ons is het geen straf.

  U toont wel pijnlijk uw joodse achtergrond wanneer u zo egoïstisch praat trouwens. Niets willen delen, alles voor uzelf willen houden, meer, meer, meer. Joods trekje. Verwerpelijk trekje ook. Een Nederlander in het kwadraat zeg maar.

 • Omario

  Niet meer dan normaal dat deze Hongaarse minister op deze wijze spreekt. De EU heeft Turkije nodig en de arrogante houding die men nu aanneemt zal de EU niet vooruit helpen. Dit gedrag zien we echter vaker, grote mond, spierballentaal maar wanneer puntje bij paaltje komt inbinden. Zo ook in het geval van de EU bij Turkije.

 • Ozturk

  Geachte heer Başkale,

  Ik bedoel eigenlijk meer te zeggen dat de politiek nog iets verder naar rechts op zal schuiven. Dus links wordt centrum, centrum-regering wordt rechts en rechts wordt extreem-rechts.

 • Ozturk

  Het is niet uit context getrokken, dit is wat hij heeft gezegd. Er wordt wel meer omdiplomatieke taal gebezigd in Europa, alhoewel u het wilt doen voorkomen alsof Europeanen volmaakt en foutloos zijn. 😢

 • Sobieski

  U schrijft: “Echter, in tegenstelling tot wat u meent over Turken, ziet u nu dat wij geen mensen (vluchtelingen) inzetten om onze eisen kracht bij te zetten”.
  Twee nuances:
  1. Turkije heeft telkenmale gedreigd de vluchtelingenkraan weer open te zetten als er niet een akkoord zou komen. Op dit forum is dat Turkse gejongleer en gedreig met weerloze vluchtelingen met groot gejuich ontvangen.
  2. Syrische vluchttelinge kindertjes worden schaamteloos uitgebuit in Turkse naaiateliers door genadeloze Turkse ‘ondernemers’, zoals door de BBC is onthuld en wereldkundig gemaakt.

 • Ozturk

  Twee opmerkingen:

  1. U bent wel de laatste persoon die nuances aan zou kunnen brengen op mijn betoog. Mij dunkt dat u eerst uw eigen teksten van enkele nuanceringen zou moeten voorzien, alvorens u aan de teksten van anderen begint.
  2. Deze reportage van de BBC was door de reporter zelf en in opdracht van de BBC in scene gezet en gedramatiseerd om Turkije te beschadigen. Desgevraagd wilde de BBC niet meewerken met de Turkse overheid om dit incident aan te pakken, bang als men was om ontmaskerd te worden. Als het al een waarheid was, dan is de verwerpelijke westerse BBC hiermee medeplichtig geworden aan het in stand houden van incidentele misstanden, daar waar de Turkse regering hiertegen actief optreed.

  Verder bent u wel de laatste persoon die hier krokodillentranen zou moeten huilen voor ‘die zielige Syrische vluchtelingkinderen’. Immers, elders op dit forum stelde u herhaaldelijk dat u ze niet in Europa wilt hebben. Volgens u passen ze hier niet, omdat het moslims zijn, en zouden moslimlanden ze op moeten vangen, zodat u er geen ‘last’ van hoeft te hebben. Waarbij u nog fijntjes opmerkte, dat als het bijvoorbeeld Duitse christelijke mensen zouden zijn geweest, dat ze dan wél welkom zouden zijn geweest.

  Ik vraag de lezers:
  Hoe duidelijk moet iemand zich nog uitspreken om islamofoob genoemd te kunnen worden? Helderder dan dit wordt het niet.
  Heer Sobiesiki selecteert op afkomst en geloof en bepaalt aan de hand van die criteria wie er wel of niet Europa binnen mag komen.
  Trek uw conclusie over deze schrijver.

 • Ammon Teremun
 • Ammon Teremun
 • Omario

  Beste Ozturk,

  Goede analyse over de heer Sobieski. Iemand die terreur bagatelliseert/aanhangt, islamafoob is, discrimineert, daar zou u eigenlijk niet eens meer mee in discussie moeten gaan. Deze man is een beroeps trol en zal onwaarheden blijven herhalen in ieder nieuwsbericht.

 • Ozturk

  Heer Sobiesiki,

  Wat is dat toch met u, dat u niet gewoon beleefd kunt blijven en inhoudelijk? Ik spreek u toch ook niet aan met ‘Sobiesiki, ventje toch…’?
  Nou ja, als u denkt dat dat uw betoog sterker maakt, ga dan vooral door. Mij dunkt dat lezers u slechts als kleinzerig zullen aanmerken en dit de kracht uit uw inhoudelijke betoog haalt, voor zover dat aanwezig was.

  Inhoudelijk:
  Fijn dat u het nog even herhaald en bevestigd.
  U bent een islamofoob en een racist.
  Nee, ik scheld u niet uit, dus nu niet direct in de underdog rol schieten. Het is een perfecte en complete kwalificatie naar aanleiding van de dingen die u schrijft.
  Natuurlijk heeft meneer Omario gelijk, dat ik eigenlijk niet op uw trollerige berichten zou moeten reageren, maar aan de andere kant vind ik het toch nodig om u te ontmaskeren.

  Over achterhaalde standpunten gesproken:
  Bijvoorbeeld uw standpunten aangaande ‘Opa Gülen’, waar u nogal ferm stelling over innam en behoorlijk zelfingenomen bleef zagen om bewijs.
  Wij hebben u destijds gezegd, dat het bewijs zou komen, maar dat wij niet net als u vanuit de onderbuik mensen valselijk binnen 24 uur ‘beschuldigen, berechten en opknopen’.
  Voor een degelijk onderzoek is tijd nodig.
  De eerste duidelijke tekenen van de schuld en betrokkenheid van Gülen worden langzaamaan duidelijk. U heeft de verklaring van Eurocommissaris Timmermans van vandaag inmiddels vast al wel gelezen, waarin hij aangeeft dat Gülen wel degelijk betrokken en medeplichtig is aan de coup?

  Zo, weer een standpunt van Trol Sobiesiki onderuit getrokken.

  En zo zullen ze 1 voor 1 onderuit gehaald worden.
  Uiteindelijk zal blijken dat Turkije en de Turkse regering helemaal niet zo achterbaks en autocratisch is als sommige Nederlandse/Joodse schrijvers alhier het willen doen voorkomen.
  Zij hebben andere belangen om Turkije te beschadigen.

 • Ozturk

  Geachte heer Omario,

  Inderdaad zou ik misschien niet moeten reageren op de constante leugenachtige herhalingen van meneer Sobiesiki.
  Aan de andere kant, door hem te blijven bestoken met de waarheid en feiten en hem een spiegel voor te houden over zijn gedrag en houding, wordt hij wel steeds ongeloofwaardiger, voor zover hij nog geloofwaardig was natuurlijk.

  U herinnert zich nog de vurige pleidooien van heer Sobiesiki aangaande het bewijs tegen ‘Opa Gulen’, dat volgens hem geheel ontbrak. Hij heeft het wel 100 keer herhaalt, net zoals de berichten aangaande een Amnesty rapport dat gebaseerd was op anonieme en niet te verifiëren ‘getuigenverklaringen’ en waarna Amnesty weigerde in samenwerking met de Turkse regering de misstanden aan te pakken.

  De ‘arme uitgebuite Syrische vluchteling kindertjes, die uitgebuit werden in Turkse naai-ateliers’ was zijn volgende stokpaardje. Binnen 24 uur bleek het verhaal in opdracht van en door een reporter van de BBC geënsceneerd te zijn, en ook hier weer wilden de ‘rechtgeaarde’ westerse organisatie die Turkije even daarvoor zo onterecht zwart had gemaakt niet mee te willen werken aan het oprollen van het bewuste atelier, simpelweg omdat het niet bestond of zwaar was aangezet door de leugenachtige westerse BBC, die op wraak uit was vanwege een eerder incident.

  En ook vandaag weer wordt een beroemd Sobiesiki standpunt ‘dat er geen bewijs zou zijn tegen zijn Opa Gülen’ onderuit gehaald. Eurocommissaris Timmermans verklaart dat het bewijs tegen Gülen zich opstapelt naarmate het Amerikaanse onderzoek met het door Turkije dozenvol aangeleverde bewijsmateriaal vordert. Hij zegt: ‘Het is ondertussen duidelijk dat hetgeen president Erdogan zegt over de rol van de Gülen-beweging in de staatsgreep geen totale onzin is.’

  Sobiesiki is feitelijk zo makkelijk weg te vagen met zijn trollerige prietpraat. Het duurt alleen even.
  Maar zolang de lezers die alles hier volgen uiteindelijk maar de waarheid krijgen voorgeschoteld, heb ik geduld met deze meneer.

 • Sobieski

  Ga maar gewoon door met schelden en uw antisemitische driften ten toon spreiden. Ik zou zeggen, whatever makes you happy!
  Verder is het zo dat er nog steeds geen greintje bewijs is die de uitlevering van opa gulen aan erdogan rechtvaardigen, whatever Timmerfrans daarover roeptoetert. Daar gaat de rechter over. In de VS is de rechterlijke macht, itt die van Turkije, nog onafhankelijk begrijpt u?

 • Henk

  En jij was erbij? Alles wat ik kan vinden is dat het of stoppen met de onderhandelingen is, of zorgen dat de vluchtelingendeal door blijft gaan. Maar ik wil mij best laten verrassen door een bron die niet van de grote goed nieuesshow komt.

 • Omario

  Beste Ozturk,

  Ik begrijp jouw standpunten en om eerlijk te zijn is het vermakelijk om te zien hoe hij om zaken heen draait. Overigens niet gek want als betaalde trol en iemand die terreur bagatelliseert/aanhangt is het zijn doel niet om inhoudelijk op zaken in te gaan maar om te provoceren en reacties uit te lokken. Iedereen kan echter meelezen.

  Wat betreft het bewijs dat de heer Timmermans heeft gezien is het vreemd dat er zoveel ophef is vanuit de politiek. Ik las gisteren en vandaag overal in de krant dat Timmermans dit niet had moeten zeggen, hij deze bewijzen moet laten zien of op zijn minst moet vertellen wat hij heeft gezien en dat het niet verstandig is dat hij dit zegt.

  We gaan even een tijdje terug toen Nederlandse politici (een ook diverse journalisten) de suggestie wekte dat Erodgan mogelijk achter de coup zat. Let op: zij zeiden dit zonder ook maar enige vorm van bewijs of onderbouwig. Puur uit haat en minachting naar de democratisch verkozen president Erdogan. Kan jij je herinneren dat er toe op eenzelfde wijze werd gereageerd als nu door diverse policiti in binnen en buitenland? Het bleef toen akelig stil. Wederom hypocriet en meten met 2 maten.

  Zelfs al komt Gulen voor de onafhankelijke rechter in Turkije en wordt hij veroordeeld o.b.v. duidelijke bewijzen, dan nog zullen mensen als beroepstrol en terreuraanhanger Sobieski zeggen dat het onterecht is, rechters niet onafhankelijk zijn, er gesjoemeld is met bewijzen etc. Het gaat hen niet om onafhankelijke objectieve waarheidsvinding maar om Turkije en de Turken. Zie ook inderdaad het verhaal van de BBC. Je zou verwachten dat de BBC samen ten strijde zou trekken om die fabrieken waar kinderen werken aan te pakken. Vanuit de BBC blijft het echter akelig stil…….

 • Sobieski

  Goed om te lezen dat u inmiddels ook de leeftijd van stokoude opa Gulen in uw analyses betrekt en refereert aan Opa Gulen ipv aan Gulen. Opa zelfs met een hoofdletter, well done! Mag ik hieruit concluderen dat u bij gelegenheid bereid bent uw starrre standpunten te nuanceren?

 • Ozturk

  Absoluut niet.
  Dat is iets voor Nederlanders om medelijden te hebben met daders en het belang van slachtoffers onder te laten sneeuwen.
  U weet wel, het beschermen van de belangen van pedofielen en hun clubjes, terwijl de slachtoffers het zelf uit mogen zoeken.
  Zo werken wij niet in Turkije.

 • Ozturk

  Geachte heer Omario,

  Ondanks dat dhr. Sobiesiki een professionele betaalde Joods-Nederlandse trol is, is het vermakelijk om te zien dat we hem intussen tóch zover hebben, dat hij emotioneel gaat reageren.
  Dat kunnen we afleiden uit het gegeven dat hij niet meer de professionele beleefdheid op kan brengen om zijn berichten met ‘heer Ozturk’ aan te heffen. ‘Ozturk kereltje toch’ verraadt dat hij zich in hoge mate aan mij irriteert, omdat ik zijn drog-argumenten en foute standpunten langzamerhand 1 voor 1 onderuit haal.

  Intussen begint het bewijs tegen Opa Gulen zich bijvoorbeeld op te stapelen en wordt duidelijk dat zijn dagen in de VS geteld zijn. Heer Sobiesiki, die in eerste instantie zijn betoog toch vooral ophing aan zijn idee dat er een gebrek aan bewijs zou zijn tegen Opa Gulen, focust nu toch vooral op de hoge leeftijd van Opa Gulen en prijst mij omdat ik hem ook ‘Opa’ noem. Dat Opa schuldig is wordt nu wel duidelijk en is intussen geen discussiepunt meer. Sobiesiki richt zich nu vooral op verzachtende omstandigheden, zoals leeftijd etc.

  Hoe dan ook, zijn irritatie is vermakelijk om te zien.
  Hoe meer hij zijn berichtjes begint met ‘Ozturkje’ en ‘ventje toch’, hoe meer wij weten dat hij achter zijn toetsenbord explodeert omdat hij inhoudelijk het onderspit aan het delven is.
  Dat wordt geen promotie dit jaar voor onze trol.

 • Omario

  Beste Ozturk,

  Het denigrerende toontje van beroeps trol en terreur aanhanger Sobieski viel me al wel op. Op dit forum wordt het lastig voor hem om nog punten te scoren voor zijn baas. Dat is ook de reden waarom de beste man ook op Zaman vandaag actief was met zijn voorspelbare reacties. Waarschijnlijk zag hij in dat er geen promotie in zat en probeert hij op die wijze e.e.a. te repareren.

  Wat ook voorspelbaar is, is de anti semitische kaart die de laatste tijd wel erg vaak wordt getrokken door hem. Doorzichtig…..

 • Sobieski

  Ozturk jochie, lees even mee:
  “Bijzonder precair is de situatie in de Turkse grensstad Kilis. Daar maken steeds meer Turkse mannen van de noodtoestand misbruik om een ware koehandel op te zetten in Syrische meisjes. Uit ‘economische noodzaak’ zien families zich gedwongen om meisjes te verkopen aan Turkse mannen die zo hun kans schoon zien om zich een tweede vrouw toe te eigenen. Deze “officieuze” echtgenotes maken deel uit van een zogenoemd imam-huwelijk. Daarbij worden 12-jarige meisjes verkocht aan mannen van zestig jaar oud. Alles gebeurt onder de ogen van de lokale burgemeester die de problematiek ernstig neemt maar er machteloos tegenover staat. Dat bericht de Duitse krant Augsburger Allgemeine.”
  Bah, bah!

Loading posts...