<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Aug 05, 2021

Klopjacht Turkije: 3 nieuwe arrestaties brandstichters bosbrand Muğla-Milas

In het Turkse vakantiedistrict Milas in de provincie Muğla zijn vier verdachten aangehouden die mogelijk te maken hebben met de hevige bosbranden in de regio.

De gendarmerie van Muğla startte een grootschalig onderzoek na een verdachte brand in een olijfgaard, waarbij 300 olijfbomen in vlammen opgingen. De daders zouden een molotovcocktail hebben gegooid.

De brandstichters waren op de vlucht geslagen naar Izmir en zijn daar ingerekend. Drie van de vier verdachten zijn na een rechtszitting gearresteerd en de cel ingestuurd.

Ook zijn meldingen dat de daders bij terugkomst naar het politiebureau in Milas bijna gelyncht werden door lokale burgers.

Dinsdag werden twee brandstichters gearresteerd, in Denizli en in Manavgat. (LEES meer)

Situatie

Per donderdagochtend zijn 180 van de 192 bosbranden in 40 provincies onder controle.

Lastercampagne

Ook is Turkije getroffen door een gigantische desinformatie- en lastercampagne. De oppositie heeft een vuurzee van leugens veroorzaakt, waarna Turkse ministers ingrepen. (LEES meer)

Complot

Turkije was ook genoodzaakt te melden dat het geen grootschalige internationale hulp nodig heeft zoals eerder gesteld werd met de ‘hulpcampagne Global Call: Help Turkey’. Volgens een Britse expert gaat het om een complot, geleid uit het buitenland [VS] en door duizenden nepaccounts. (LEES meer)

Schadeherstel

De Turkse regering is al spoedig begonnen met het helen van de wonden. Alle slachtoffers ontvangen binnen een jaar een nieuw huis op kosten van de overheid. Slachtoffers zijn opgevangen en hebben financiële steun ontvangen. (LEES meer)

Ook is de kolencentrale in Milas, die bijna wereldnieuws werd, gered. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – TMC | Gepubliceerd: 05-08-2021

Aug 05, 2021
Loading posts...