<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
Jan 19, 2018

Door VS gesteunde terreurgroep gebruikt kindsoldaten in Afrin

De volgens Turkije door de VS gesteunde terreurgroep PYD/YPG gebruikt kindsoldaten in de Syrische regio Afrin. Kinderen worden onder dwang weggehaald bij hun ouders.

Dat laat het Turkse leger vrijdag in een waarschuwing weten.

Ook zijn foto’s van een deel van de kindsoldaten met nieuwsdiensten gedeeld.

Turkse deskundigen zijn woedend op internationale mensenrechten- en kinderrechtenorganisaties, omdat dit fenomeen “al langer bekend is en voor de ogen van de hele wereld gebeurt”. Ook wordt gewaarschuwd voor het woordenspel van terroristen in Syrië (PKK/PYD/YPG/SPG).

Offensief

De Turken bereiden zich voor om de Noord-Syrische regio schoon te vegen van terroristen. Donderdagavond viel de PYD een ziekenhuis in Azez aan met 12 gewonden als gevolg. De lokale Syrische bevolking vluchten in kleine groepjes naar Turkije, vanwege de onderdrukking van PYD/YPG-terroristen, wordt al geruime tijd gemeld.

De VS, die 4.900 vrachtwagens vol wapens en oorlogstuig heeft gestuurd naar Syrië, vraagt Turkije geen offensief te starten tegen de terreurgroep in Syrië. Turkije is vastberaden omdat het “elke dag wordt aangevallen uit Afrin”, aldus de Turkse buitenlandminister, die ook laat weten dat “de VS zich weer niet aan de afspraken heeft gehouden”.

Turkije beschuldigt de VS ervan terreurgroepen in Syrië te steunen. (LEES meer)

Tal Abyad

De VS heeft vrijdag duizend PKK/PYD-terroristen gepositioneerd in Tal Abyad. Ook is bekend geworden dat Amerikaanse soldaten al twee dagen lang met tien militaire voertuigen de Turks-Syrische grens “verkennen”.

Vrij Syrisch Leger (FSA)

Vrijdag zijn ook via de Turkse stad Kilis militairen van het Vrije Syrische Leger (FSA) gepositioneerd in de Turkse grensstad Hatay. Zij namen eerder ook deel aan de Turkse militaire operatie ‘Eufraat Schild’ in met name Jarablus en Al-Bab. Syriërs in Idlib vierden toen de komst van het Turkse leger met de woorden ‘welkom in jullie eigen land’. (LEES meer + foto’s)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – AFRIN – AZEZ | Gepubliceerd: 19-01-2018

Jan 19, 2018
Loading posts...