<< Terug naar home | Lifestyle

Posted by Turkse Media
Aug 06, 2018

Turkije bouwt in Bangladesh nieuwe vluchtelingencentra voor Rohingya

De Turkse Rode Halve Maan heeft afgelopen week in het zuidoosten van Bangladesh een nieuw vluchtelingcentrum geopend voor Rohingya-vluchtelingen die zijn gevlucht van boeddhistisch geweld in Myanmar.

“We laten de mensen uit Rakhine (Arakan) niet alleen”, verklaarde de hulporganisatie. “Het Hope Village Community Centre richt zich op het vergroten van de veerkracht en zelfredzaamheid van vluchtelingen in Cox’s Bazaar.”

Er vond ook een ceremonie plaats voor de bouw van duizend onderdakeenheden – een voortzetting van tweehonderd eerder gebouwde eenheden – in Cox’s Bazar.

Ook is verklaard dat er duizend voedselpakketten en paraplu’s zijn uitgedeeld in het vluchtelingenkamp Burmapara-2.

Sinds 25 augustus 2017 zijn meer dan 750.000 moslimvluchtelingen, voornamelijk kinderen en vrouwen, uit Myanmar naar Bangladesh gevlucht. Volgens Amnesty International hebben Myanmarese legertroepen hardhandig opgetreden tegen de moslimgemeenschap.

De Rohingya, door de VN omschreven als de meest vervolgde mensen ter wereld, hebben te maken gehad met zeer brute aanvallen. De VN documenteerde massaverkrachtingen, moordpartijen, waarbij ook jonge kinderen zijn vermoord, brute mishandelingen en verdwijningen begaan door Myanmarese veiligheidspersoneel en boeddhistische bendes.

Turkse hulp

Turkije is het land dat de Rohingya het meeste hielp en blijft helpen (LEES meer). Turkse officials, waaronder de first lady (FOTO’S), ministers, voormalige premier (FOTO’S) en parlementariërs, reisden naar verblijfplaatsen van Rohingya om persoonlijk hulp uit de delen. (LEES meer + FOTO’S)

Turkije bouwde ook veldhospitalen voor de vluchtelingen in Bangladesh (LEES meer + FOTO’S). Ook wordt dagelijks warme maaltijden uitgedeeld aan tienduizenden Rohingya. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – COX’S BAZAR – ANKARA | Gepubliceerd: 06-08-2018

Aug 06, 2018
Loading posts...