<< Terug naar home | Vanuit Turkije

Posted by Turkse Media
Nov 18, 2019

Turkije leert de wereld humaniteit, weigert olieaanbod in Syrië

De Turkse president Recep Tayyip Erdoğan herhaalde maandag dat Turkije vastbesloten is om Syrische vluchtelingen te ondersteunen en te ontvangen, ondanks oproepen om hen terug te sturen.

“Turkije is een land dat de grootste steun geeft aan de minst ontwikkelde landen en vluchtelingen ter wereld”, zei Erdoğan in zijn toespraak op de Internationale Ombudsman-conferentie in Istanbul.

Hij liet weten dat Turkije van de al aanwezige landen in Syrië het aanbod kreeg om de olie samen te verdelen. “Sommigen doen daar onderling aan olieverdeling en streven naar nog meer olie. Dit is Turkije ook aangeboden. We reageerden dat we daar niet voor de olie zijn, maar voor het redden van mensen. Turkije zal zijn eervolle houding voortzetten, maar krijgt daardoor met veel smaad en laster te maken, zoals bij de Armeense kwestie. Tragikomischer is dat we worden gesanctioneerd omdat we stappen ondernemen voor onze nationale veiligheid.”

De Turkse president zei dat Turkije zich bewust inspant om het leven van burgers in Syrië beter te maken, in tegenstelling tot andere landen die hun persoonlijke belangen in de regio nastreven. Zijn opmerking komt kort nadat de Amerikaanse president Donald Trump benadrukte dat zijn land voor olie is in Noord-Syrië. (VIDEO)

Turkije vangt momenteel ongeveer 3,6 miljoen Syrische vluchtelingen op, meer dan enig ander land ter wereld, en heeft tot nu toe uit eigen middelen 40 miljard dollar voor hen uitgegeven, blijkt uit officiële cijfers.

Wederopbouw Noord-Syrië

Ook is het land bezig met de wederopbouw van Noord-Syrische steden. Zo wordt het waterprobleem van lokale Arabieren en Koerden opgelost (LEES meer), worden door terroristen beschadigde gebedshuizen opgeknapt, waaronder een Armeense kerk (LEES meer + FOTO’S), en worden nieuwe wegen aangelegd in bevrijde steden. (LEES meer + FOTO’S)

De Turken zijn ook bezig met het opknappen van scholen in de regio (LEES meer), net zoals in Afrin, Al-Bab en Jarablus, waardoor Syrische kinderen weer naar school kunnen. (LEES meer + FOTO’S)

Het Turkse leger deelt ook dagelijks zelfgebakken brood uit aan de behoeftige lokale bevolking in Noord-Syrische steden. (LEES meer + FOTO’S)

De Syrische bevolking vroeg Turkije vaker ze te redden uit de klauwen van Daesh- en YPG-terreur. Dat is ook in het Syrische Manbij het geval (LEES meer + FOTO’S) en werd ook verzocht door inwoners van Tel Rifaat. (LEES meer + FOTO’S)

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | AA – ISTANBUL | Gepubliceerd: 18-11-2019

Nov 18, 2019
Loading posts...