<< Terug naar home | Highlights

Posted by Turkse Media
May 07, 2018

Brits dagblad opvallend lovend over Turkse inname Syrische stad

Het Britse zakendagblad Financial Times heeft maandag in een artikel de Turkse daden in de Syrische stad Jarablus behandeld. Verslaggevers van de invloedrijke krant zijn afgereisd naar de regio om alles met eigen ogen waar te nemen. De stad is vorig jaar door het Turkse leger gered uit handen van terreurgroep IS.

Veel negatiefs kon The Financial Times niet vinden: de Syriërs zijn de Turken enorm dankbaar voor de bevrijding.

“Turkije heeft in de afgelopen 18 maanden veel geld overgemaakt naar Jarablus. Turkse ministeries hebben beschadigde gebouwen, ziekenhuizen en gezondheidsklinieken opnieuw gebouwd”, observeerde het Britse dagblad over de Turkse humanitaire hulp.

“Turkije heeft de Syrische scholen opnieuw geopend. Turkije betaalt daar salarissen van honderden Syrische leraren, artsen en politieagenten. Ze hebben de stad van elektriciteit voorzien”, schreef Financial Times.

Het is de Britten ook opgevallen dat Syrische vluchtelingen weer terugkeren naar hun stad nadat hun stad is schoongeveegd van terroristen. De Turkse Strijdkrachten hebben veelvuldig benadrukt dat de Turkse Syrië-missies daarvoor zijn. (LEES meer + FOTO’S)

Noord-Syrië

Het is niet alleen de Syrische stad Jarablus die door Turken vorig jaar is bevrijd – de bevrijding is gepast gevierd (FOTO’S) – en nog eens compleet wordt herbouwd. Hetzelfde is gebeurd in Al-Bab (FOTO’S) en gebeurt nu in Afrin (FOTO’S) en Jindires. (FOTO’S)

De Syriërs worden ook grotendeels voorzien van hun brood- en etensbehoeften. (FOTO’S)

Syrische ouders bidden voor Turkije als dank, laten ze weten in interviews (FOTO’S). Ook kunnen Syrische moslims weer naar de moskee dankzij Turkije. (FOTO’S)

Operatie Olijftak

De Turkse operatie Olijftak is nog aan de gang in regio Afrin. In totaal zijn meer dan 4.415 terroristen uitgeschakeld, is afgelopen weekend gemeld.

 

© Turksemedia.nl – Alle rechten voorbehouden | TMC – AA | Gepubliceerd: 07-05-2018

May 07, 2018
Loading posts...